Esittely

Rauno Hietanen Ruoholahdessa

Uuden päätoimittajan tervehdys

Paikallislehdet ovat tärkeitä tiedonhankintakanavia alueensa asukkaille. Niillä on mahdollisuus tarttua asukkaiden ja paikallisten yritysten kiinnostuksen kohteisiin ja huolenaiheisiin syvällisemmin kuin valtakunnallisilla lehdillä. Paikallislehtien elinehtona on, että lukija kokee alueensa lehden sisällön itselle tärkeäksi.

Tätä lehteä yli vuosikymmenen luotsannut Peter Stormbom jää hyvin ansaituille eläkepäiville. Raportointi Ruoholahden ja Jätkäsaaren tapahtumista siirtyy vastuulleni elokuussa.

Me ruoholahtelaiset ja jätkäsaarelaiset olemme tiedonhaluista väkeä. Alueelle muuttaa koko ajan lisää asukkaita, nopeammin kuin millekään muulle alueelle Suomessa. Asukkaita kiinnostaa tietää, miten esimerkiksi palvelut (kaupat ja liikkeet, asuminen, koulut ja päiväkodit, harrastukset, julkinen liikenne, satama-alue, jätehuolto, esteetön liikkuminen) kehittyvät.

Asukkaita ja alueella työskenteleviä kiinnostaa myös, mitä tapahtumia lähellä järjestetään, tai missä syödä lounasta. Näitä kaikkia asioita Ruoholahden Sanomat aikoo käsitellä seuraavissa numeroissaan.

Olen nelikymppinen perheenisä. Asun Ruoholahden ja Jätkäsaaren rajamaastossa, kanavan eteläpuolella ja Välimerenkadun pohjoispuolella.

Lapsuuteni olen viettänyt Espoonlahdessa. Ennen tänne muuttoa asuin Leppävaarassa, jossa kaksi tytärtäni on syntynyt. Kolmas tyttäreni on paljasjalkainen ruoholahtelais-jätkäsaarelainen, ja opettelee paraikaa kävelemään.

Ruoholahti-Jätkäsaaren asuinalueessa perhettämme kiinnosti hyvä sijainti lähellä keskustaa ja työpaikkoja, sekä hyvät palvelut. Lähellä on kaupat, koulu ja päiväkodit. Kun sopiva asunto löytyi, päätös muuttaa tänne oli helppo.

Olen työskennellyt 15 vuotta eri tiedotusvälineissä. Olen myös opiskellut media-alaa yliopistoissa Lontoossa ja Vaasassa.

Työkokemusta minulle on kertynyt muun muassa Iltalehdestä, Aamulehdestä Tampereella ja Pohjalaisesta Vaasassa. Viime vuodet olen työskennellyt Kauppalehdessä.

Tällä hetkellä olen pitkällä perhevapaalla, joten saatat nähdä minut Jätkäsaaren ja Ruoholahden kaduilla työntelemässä lastenrattaita, kamera kaulassa, lehtiö ja kynä toisessa kädessä. Tule juttelemaan ja kertomaan, mistä asioista Ruoholahden Sanomien pitäisi kirjoittaa.

Antoisaa kesää ja tapaamisiin!

Rauno Hietanen

Ruoholahden Sanomien päätoimittaja elokuusta 2017 alkaen