Esittely

Rauno Hietanen Ruoholahdessa

Paikallislehdet ovat tärkeitä tietokanavia alueensa asukkaille. Niillä on mahdollisuus tarttua asukkaiden ja paikallisten yritysten kiinnostuksen kohteisiin ja huolenaiheisiin syvällisemmin kuin millään muulla medialla.

Paikallislehtien elinehtona on, että lukija kokee alueensa lehden sisällön itselle tärkeäksi. Tätä ohjenuoraa lehtemme käyttää valitessaan juttuaiheita sivuilleen.

Ruoholahti oli uusi kaupunginosa 26 vuotta sitten. Silloin täällä alkoi ilmestyä uusi paikallislehti nimeltä Ruoholahden Kanava.

Muutama vuosi myöhemmin lehden nimeksi vaihtui Ruoholahden Sanomat. Sillä nimellä tämä paikallislehti porskutti parikymmentä vuotta.

Toukokuussa 2020 lehti otti nimekseen Jätkäsaari–Ruoholahti.

Jätkäsaarta koskevia uutisia on tässä lehdessä jo viime vuodet ollut kutakuinkin puolet, joskus enemmänkin. Uusi nimi kuvaakin entistä totuudenmukaisemmin lehden sisältöä.

Jätkäsaaren väkiluku on kasvanut nopeasti yli 11 000 asukkaaseen. Vielä vuosituhannen alussa saaressa oli asukkaita 2500, ja tämän vuosikymmenen lopussa arviolta 20000. Ruoholahti puolestaan on paitsi koti tuhansille, myös maamme merkittävimpiä työssäkäyntialueita. Normaalioloissa Ruoholahden toimistoissa käy 20 000 työntekijää päivittäin.

Te lukijat olette viime vuosina toivoneet lehdelle uutta nimeä, ja aivan aiheesta. Moni teistä on kysellyt, että vaihtuuko lehden nimi jossain vaiheessa nyt, kun kokonainen uusi kaupunginosa on kasvanut tänne.

Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti on edelleen sataprosenttisesti paikallinen. Se kertoo Jätkäsaaren ja Ruoholahden asioista hyviä journalistisia tapoja noudattaen. Lehden yhteystiedot pysyvät myös ennallaan.

Välillä lehden sivuilla on juttuja myös Lauttasaaresta, Punavuoresta, Eirasta ja Hernesaaresta, sillä lehti jaetaan myös näihin kaupunginosiin.

Paikallisin terveisin,

Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti