15 vuotta sitten: Ruoholahden kauppakeskuksella 1-vuotissynttärit

Huhtikuun 2003 kannen kuvaparina olivat kauppakeskus ja ilmakuva alueesta.

 

Kauppakeskus Ruoholahti vietti ensimmäistä syntymäpäiväänsä 15 vuotta sitten. Lehti käsitteli kauppakeskusta keskiaukeamalla. ”Tule keskiviikkona 14.5. 2003. Kauppakeskus tarjoaa silloin asiakkailleen aitoa kermakakkua ja kahvia.”

 

Huhtikuun  2003 Ruoholahden Sanomat toivotteli onnea paikalliselle kauppakeskukselle.

Keskiaukeaman jutussa Ihmeen iso kauppakeskus K-Citymarketin tavaratalojohtaja Harri Salovaara kuvailee Ruoholahden kauppakeskusta näin:

”Kauppakeskuksen vetureina toimivat vahvasti K-Citymarket, sisustamisen ja rakentamisen palveluja tarjoava K-rauta, Isku sekä Euro-kaluste. Näille kaupoille ei lähistöltä löydy kilpailevaa tarjontaa ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.”

Jutussa mainitaan myös, että Kauppakeskuksessa ”lähialueen asukkaat voivat toteuttaa lisäksi omia aktiviteettejaan…kesällä ulkona terassipihalla Itämerenkadun puolella sekä talvella sisätiloissa lasitorilla.”

Asukkaita kehotettiin saapumaan syntymäpäiville:

”Tule keskiviikkona 14.5. 2003. Kauppakeskus tarjoaa silloin asiakkailleen aitoa kermakakkua ja kahvia. Koko loppuviikko juhlitaan edullisilla tarjouksilla ja erilaisilla tapahtumilla. Seuraa ilmoittelua!”

Kuvaton juttu lehden loppuosassa kertoo, että Ruoholahden kuntouimarit on jälleen palkittu. Kuntouintikilpailu järjestettiin vuonna 2003 toista kertaa. Paikkana oli Ruoholahden uimahalli, joka sijaitsi Kuntotalossa osoitteessa Itämerenkatu 23. Kuntotalo purettiin vuonna 2011 ja tilalle rakennettiin toimistotalo.

Mainostajina lehdessä oli muun muassa Copterline, joka mainosti 18 minuutin lentoyhteyttä Helsingistä Tallinnaan, sekä Helsinki Shooting Club, joka tarjosi kupongillaan 10 euron alennusta tutustumiskäynnin hinnasta.

Pääkirjoituksessaan Jouko Liukkonen käsitteli muun muassa Suomen eduskuntavaaleja, Irakin sotaa, lasten kasvatusta ja keväällä lisääntyvää valon määrää.

”Eikö nyt kannattaisi ottaa muutama hetki vapaata, ja lähteä vaikka lyhyellekin kävelylenkille, kanavan luo, meren äärelle, Kaapelitehtaan Kulttuurikeskukseen, Ruoholahden Kauppakeskukseen tai minne vaan, täällä Ruoholahdessa on mahdollisuuksia ja palveluja yllin kyllin!” kirjoittaa Liukkonen.

”Ja emmekö kertoisi ystävillemme alueestamme ja kutsuisi myös heidät tänne tutustumiskäynnille”, Liukkonen jatkaa.

Paikallisia jalkapalloilijan alkuja houkuteltiin pienellä artikkelilla:

”Tule mukaan HJK Ruoholahteen…Harjoittelemme Ruoholahden alueella: kesäisin Saukonpaaden hiekkakentällä ja talvisin samalla paikalla kuplahallissa sekä Ruoholahden ala-asteella.”

 

Ruoholahden Sanomat

toimitus@ruoholahdensanomat.fi