15 vuotta sitten Ruoholahden Sanomien kannessa komeili tyhjä Jätkäsaari

Ruoholahden Sanomat tammikuussa 2002.

 

Vuonna 2002 Ruoholahden Sanomat maksoi kaksi euroa. Ulkomuodoltaan se oli A4-paperikokoa. Silloinen päätoimittaja Jouko Liukkonen pohti kirjoituksessan, kuinka nopeasti alueen varastot ja satamatoiminnot vaihtuivat asunnoiksi ja toimistoiksi.

 

Tammikuussa 2002 ensimmäinen Ruoholahden Sanomat näki päivänvalon. Vielä 2001 joulukuussa lehden nimi oli Ruoholahden Kanava. Lehden kannessa on ilmakuva alueesta. Kuvateksti kertoo, että se on otettu 3064 metrin korkeudesta. Jätkäsaaren alueen reunamilla erottuvat suuret konttipinot, mutta muuten alue nykyiseen verrattuna tyhjänpuoleinen.

”Tuonne alas Ruoholahden Sanomat sukeltaa nyt ja tulevissa numeroissaan kertoakseen luki- joilleen niin kiitosta kuin tarvittaessa kritiikkiäkin ansaitsevista asioista ja palveluista”, kuvatekstis- sä lukee.

 

PÄÄKIRJOITUKSESSAAN Jouko Liukkonen kirjoittaa, kuinka Ruoholahti on alle kymmenessä vuodessa muuttunut vanhasta varasto- ja satama-alueesta nykyaikaiseksi asunto- ja toimistoalueeksi.

”Emme kuitenknaan unohda Helsingin Energian Salmisaaren voimalaitoksia 1950- ja 80-luvuilta emmekä Kaapelitehtaan monipuoliseen käyttöön muutettua kiinteistöä 1940-luvulta”, Liukkonen sanoo.

Liukkonen kehuu alueen uutta ilmettä.

”Länsisataman yleiskaavaan mitoitetun 22 000 asukkaan alueen ensimmäinen osa-alue, 7000 asukkaan Ruoholahti yhdistetään viime vuosituhannen lopun arkkitehtuurin parhaimpiin esityksiin.”

Lehdssä moni edelleen julkaistava vakiopalsta – kuten Ruoholahden Kappelin ja Nuorisotalo Korallin palstat – oli viisitoista vuotta sitten jo paikallaan.

 

HELSINGIN KAUPUNGIN tuottamassa, kaavoituksesta kertovassa artikkelissa esitellään oranssein teräspalkein koristeltu HTC-rakennus.

”Ruoholahden rannalle Kaapelitehtaan etelä- puolelle alle kahdessa vuodessa kohonnut viiden rakennuksen värikäs ryhmä, High Tech Center, HTC Helsinki Tammasaari palkittiin vuoden 2001 Teräsrakennepalkinnolla 20.11.”

Teräsrakennepalkinto oli toinen perättäinen, joka tuli Ruoholahteen.

”Viime vuonna palkinnon sai Kiinteistö Oy Itämerentori, joka on suunniteltu arkkitehti Pekka Helinin johdolla”, jutussa kerrotaan.

Lehden perässä pikku-uutinen muistuttaa vuoden 2002 alussa voimaan tulleesta jätemääräyksestä, joiden mukaan sähkö- ja elektroniikkaromua ei saa enää jättää jätehuoneisiin.

”Kun ostat uuden TV:n, kodinkoneen jne, kannattaa sopia myyjäliikkeen kanssa vanhan poisviennistä.”

Lehdestä selviää myös, että Itämerenkadun taksiasema on päätetty siirtää tilanahtauden takia korttelin verran länteen.

”Taksiasema vie koko korttelinpituuden ja kahden tunnin kadunvarsipaikat tältä väliltä poistuvat.”

Ruoholahden Sanomat

toimitus@ruoholahdensanomat.fi

 

Tämä ja moni muu juttu luettavissa uusimmassa Ruoholahden Sanomissa 9/2017.

Näköislehti