Asukasilta ja vaalipaneeli Jätkäsaaren koululla

Asukastilaisuus ja vaalipaneeli järjestetään Jätkäsaaren koululla. Kuvassa vuonna 2019 uudessa koulussa aloittaneita seiskaluokkalaisia. Koulutus on yksi vaalipaneelin teemoista.

Paikalla on useita alueen suunnittelusta vastaavia kaupungin edustajia. Parituntisen illan päättää vaalipaneeli.

Teksti ja kuva: Rauno Hietanen

Pitkästä aikaa asukastilaisuus ja päälle vielä vaalipaneeli. 

Alueellisia asukastilaisuuksia järjestettiin ennen koronaa useasti Jätkäsaaressa ja Ruoholahdessa.

Vihdoin maaliskuussa tapahtuu tällä saralla.  Jätkäsaari-seura järjestää yhdessä Jätkäsaari–Ruoholahti-lehden kanssa tilaisuuden torstaina 2. maaliskuuta kello 18–20. Paikkana on Jätkäsaaren koulu.

Parituntisen tapahtuman ensimmäinen puolisko on varattu paikallisten rakennushankkeiden ja suunnitelmien esittelylle. 

Paikalle ovat saapumassa Länsisataman alueen projektijohtaja Tuomo Sipilä, joka pitkälti vastaa siitä, miten Jätkäsaari rakentuu lähivuosina. 

Tulossa ovat myös liikenneinsinööri Teemu Vuohtoniemi, liikenne- ja katusuunnittelusta vastaava Katariina Verkamo ja muun muassa Hyväntoivonpuiston suunnittelusta vastaava Petra Rantalainen. Asukkailla on mahdollisuus esittää kysymyksiä kaupungin edustajille.

Asukasillan jälkimmäisellä puoliskolla ääneen pääsevät paikalle kutsutut kansanedustajaehdokkaat, joilta kysytään näkemyksiä paikallisesti merkittäviin  asioihin. Heille on mahdollista esittää myös yleisökysymyksiä

Tilaisuuteen on pyydetty yhtä edustajaa jokaisesta puolueesta. Tulonsa ovat varmistaneet Silja Borgarsdóttir Sandelin (r), Veli-Pekka Dufva (kok), Mika Ebeling (kd), Mari Holopainen (vihr), Noora Laak (vas), Mika Raatikainen (ps) ja Nasima Razmyar (sd).

Tilaisuus on avoin kaikille, eikä sinne tarvitse etukäteen ilmoittautua.

Asukasilta ja vaalipaneeli  torstaina 2.3.

  • Jätkäsaari-seuran ja Jätkäsaari–Ruoholahti-lehden järjestämä asukastilaisuus pidetään Jätkäsaaren koululla 2. maaliskuuta kello 18–20. Koulun osoite on Hyväntoivonkatu 5. 
  • Paikalle kannattaa jo tulla kello 17.30,   sillä koulun vitosluokkalaiset järjestävät kahvilatarjoilun.
  • Kello 18.00–18.10 Tilaisuuden avaus ja Jätkäsaari-seuran toiminnan esittely.
  • Kello 18.10–19.00 Jätkäsaaren lähiaikojen kehitys, projektijohtaja Tuomo Sipilä sekä muut osallistujat kaupunkiympäristötoimialalta. 
  • Osion lopussa mahdollisuus esittää yleisökysymyksiä.
  • Kello 19.00–20.00 vaalipaneeli, johon on kutsuttu yksi kansanedustajaehdokas jokaisesta puolueesta. Vaalipaneelin yhteydessä on mahdollisuus esittää yleisökysymyksiä. 
  • Panelistit: Silja Borgarsdóttir Sandelin (r), Veli-Pekka Dufva (kok), Mika Ebeling (kd), Mari Holopainen (vihr), Noora Laak (vas) , Mika Raatikainen (ps) ja Nasima Razmyar (sd) ja mahdollisesti muita.
  • Paneelin juontaa päätoimittaja Rauno Hietanen.