Bunkkeri-hankkeen viiveet vaikuttavat alueen oppilaiden liikuntatunteihin

Bunkkeri-hanke on viivästynyt useaan otteeseen.

 

Bunkkeri-rakennuksen viivästyminen heijastuu lasten liikuntatunteihin lähivuosina.

Jätkäsaaren peruskoulu otetaan käyttöön elokuussa 2019, jolloin siellä on oppilaita luokkatasoilla 1–7. Siellä aloittavien oppilaiden keskeisimmäksi sisäliikuntapaikaksi on suunniteltu juuri Bunkkeria.

Viivästysten takia kaupunki suunnittelee väliaikaisen liikuntahallin rakentamista Jätkäsaaren viereiselle liikuntapuiston alueelle. Tavoitteena on, että se valmistuu koululaisten käyttöön loppusyksyllä 2019, ja olisi käytössä pysyvän liikuntatilan valmistumiseen asti.

Apollo-Rakenne Oy:n Mikko Mantere teki hallinto-oikeuteen toukokuussa valituksen, jossa vaaditaan Bunkkerin myyntipäätöksen kumoamista ja täytäntöönpanokieltoa. Valitus koskee Bunkkerin myymistä SRV Rakennus Oy:lle

”On ikävää, että koulujen liikuntatilat viivästyvät, mutta siitä seikasta ei ole mitään syytä syyttää tahoa, joka vaatii, että kaupunkilaisten omaisuudesta pitää maksaa kaupunkilaisille täysi korvaus ja että rakentajia tulee kohdella yhdenvertaisesti”, vastaa Mantere vihjailuihin, joissa hänen valituksiaan väitetään kiusanteoksi.

”Helsingin kaupunki on luovuttanut Bunkkerin asuinrakennusoikeutta keskihinnalla 981 euroa kerrosneliömetriltä, vaikka Jätkäsaaresta saadaan säännönmukaisesti yli 2 000 euroa rakennusoikeusneliömetriltä”, Mantere perustelee asiaa Ruoholahden Sanomille.

 

Jätkäsaaren rakentamisen projektijohtajan Outi Säntin mukaan Bunkkerin neliöhintoja ei voi verrata muihin alueen kohteisiin.

”Bunkkerin kiinteistö on erikoiskohde, jonka vertaaminen muihin Jätkäsaaressa myytyihin tavanomaisiin kerrostalotontteihin ei ole hedelmällistä.”

”Tonttien hinnoittelun osalta merkittävää on huomata, että Bunkkerista järjestetty julkinen tarjouskilpailu ei herättänyt alalla juurikaan kiinnostusta. Jos kohteelle asetettua minimihintaa voitaisiin pitää Mantereen väittämällä tavalla poikkeuksellisen edullisena, olisi voinut olettaa, että kohde olisi herättänyt laajaa kiinnostusta”, Säntti jatkaa.

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi

 

Juttu on julkaistu Ruoholahden Sanomien kesä-heinäkuun 2018 printtiversiossa.