”Bunkkeri on koko vuosikymmenellä kaupungin suurin investointi harrastusliikuntaan”

Bunkkerin uimahallin kattoon jää näkyville varastorakennuksen rouhea betonipinta. Havainnekuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy.

 

Uimahallin lisäksi Bunkkeriin tulee lentopallo- ja koripallotilojen ohella salibandy-, futsal- ja käsipallon pelaamiseen sopivia tiloja.

 

Helsingin kaupunki rakennuttaa Jätkäsaareen useita liikuntatiloja ja -paikkoja. Merkittävä joka sään liikuntapaikka on Bunkkeri: tuhansia neliömetrejä sisäliikuntatiloja ja uimahalli. Bunkkerin ulkopuolelle tulee Jätkäsaaren liikuntapuisto, monipuolinen ulkoliikuntapaikka jalkapallo- ja  jääkenttineen.

”Bunkkeri ja liikuntapuistot ovat jatkossa tärkeitä liikuntapaikkoja jätkäsaarelaisille ja lähialueiden asukkaille”, projektijohtaja Outi Säntti Helsingin kaupungilta sanoo.

Jätkäsaaren Bunkkeri on entinen varasto ja tuleva asuintalo, jonka alakerroksissa Helsingin kaupungin liikuntatilat ja uimahalli lähitulevaisuudessa palvelevat kaikkia kaupunkilaisia. Päiväsaikaan tiloja käyttää myös Jätkäsaaren peruskoulu.

”Bunkkerin liikuntatilojen oli tarkoitus valmistua siihen mennessä, kun koulu aloittaa syksyllä 2019, mutta valitettavasti se aikataulu ei toteudu. Tällä hetkellä Bunkkerin toteutusaikataulu on avoin, sillä kilpailutuksesta jätetty valitus on hallinto-oikeuden käsittelyssä”, Säntti sanoo.

Asukkaat Jätkäsaaressa odottavat kovasti uimahallia ja lisää liikuntatiloja. Helsingin kaupunki arvioi, että pelkästään uimahallikäyntejä tulee vuosittain noin 320 000 ja käyntejä liikuntahallissa noin 400 000.

”Bunkkeri on koko vuosikymmenellä kaupungin suurin investointi harrastusliikuntaan”, liikuntapaikkapäällikkö Petteri Huurre Helsingin kaupungilta sanoo.

Uimahallin pinta-ala on noin 5000 neliömetriä, ja hallin yläkerroksiin tulevat muut liikuntatilat vievät noin 8000 neliömetriä.

”Osa palloilulajeista vaatii korkeita tiloja ja niitä saadaan puhkomalla kerroksia”, sanoo arkkitehti J-P Lehtinen arkkitehtuuritoimisto B & M Oy:stä.

Bunkkeriin tulee lentopallo- ja koripallotilojen ohella salibandy-, futsal- ja käsipallon pelaamiseen sopivia tiloja. Ison palloiluhallin voi jakaa kolmeen tilaan ja hallin korkean, keskellä olevan tilan reunoille jää ylhäälle parvi. Sitä kiertävät yli 200-metrinen juoksurata ja joukko lukuisia liikuntatiloja.

Tiina Torppa

 

Lue koko artikkeli havainnekuvineen ja -karttoineen tuoreimmasta Ruoholahden Sanomista. Lehti jaettiin alueen koteihin ja yrityksiin 26. elokuuta 2017. Täältä pääset näköislehtiin:

Näköislehti