Deittivene tarjoaa kyytiä veneettömille Ruoholahdesta

Deittivene paikallaan Ruoholahden kanavassa.

 

 

Kaikki eivät ruoriin pääse. Deittiveneen vuokraajan pitää osata lukea merikorttia ja hallita moottorivenettä.

 

Moni alueen asukas on kesän aikana huomannut pirteänvärisen veneen Ruoholahden kanavassa.

Kyseessä on ST-Ravintoloiden omistama niin kutsuttu deittivene, jonka voi vuokrata pienelle veneilylle, ja mukaan saa halutessaan myös ruoat ja juomat.

ST-ravintoloihin kuuluu lauttasaarelainen Blue Peter sekä ruoholahtelainen Faro, jonka viereen deittivene on kiinnitetty.

Alkoholilainsäädännön keväisen höllennyksen myötä erillistä lupaa hakeneet ravintolat saavat myydä alkoholia ulos ravintoloista, joten deittiveneenkin kyytiin on mahdollista saada mietoja alkoholijuomia.

Faron omistajaveljekset Jussi ja Ville Forsman saivat idean deittiveneestä samassa yhteydessä kun lähtivät osakkaaksi veneiden vuokravälityspalveluyritys Skipperiin.

”Keskusteluissa tuli puheeksi tällainen hauska idea”, Jussi Forsman kuvailee.

Pieni Marino Mustang -vene sopii parhaiten kahdelle hengelle. Veneettömätkin pariskunnat tai sellaiseksi haluavat pääsevät deittiveneellä näkemään Helsinkiä mereltä. Aivan ilmaista touhua deittiveneily ei ole. Hinta on tällä hetkellä 265 euroa päivältä.

”Hinta sisältää 50 euron arvoisen eväskorin. Vaihtoehtoisesti voi myös syödä ravintolassa”, Forsman vinkkaa.

”Veneen olemus tuntuu tuovan kaikille hymyn huulille ja sitä on jo vuokrattukin jonkin verran”, Forsman sanoo.

Forsmanin mukaan veneen vuokraus sopii kaikille, jotka osaavat liikkua merellä turvallisesti ja pystyvät nousemaan veneeseen. Ihan kuka vain ei ruoriin pääse.

”Vuokraajalla pitää olla moottoriveneen hallintataidot, taito lukea merikorttia sekä tärkeimpänä ymmärrrys omasta, seuralaisten ja muiden vesilläliikkujien turvallisuudesta.”

Marino Mustang -vene on valmistettu Sipoossa. Perämoottorina on 30 hevosvoiman Tohatsu. Veneessä on pelastusliivit ja muut vuokravenekatsastukseen kuuluvat turvavarusteet.

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi