Espoolaismies kyllästyi jonottamiseen ja perusti autopesuketjun

Juha Ruoho perusti yrittäjäkollegansa kanssa Pesupaikka-ketjun. Ruoholahden toimipiste aukesi marraskuussa 2020.

TÄÄLLÄ YRITTÄJÄNÄ

Miten auton peseminen voi olla niin hidasta ja vaikeaa, ihmetteli Juha Ruoho yrittäjäkollegansa kanssa vajaa kymmenen vuotta sitten. 

Ajatuksesta kimposi ilmoille yritysidea. Nyt yrittäjillä on kaksi Pesupaikka-nimistä pesukadun ja omatoimipesun yhdistävää liikepaikkaa. Ensimmäinen on Leppävaarassa, toinen aukesi marraskuussa 2020 Ruoholahteen.

Ruoho irtisanoutui palkkatöistä vuonna 2014 ja perusti yrittäjäkollegansa kanssa Suomen Pesupaikat Oy:n. Sitä ennen hän oli tehnyt pitkän uran autoalalla, muun muassa myynnin ja myynnin johdon parissa. 

”Lähdimme rakentamaan autopesuketjua, jonka tarkoituksena oli ratkaista autonpesemiseen liittyviä ongelmia, kuten jonottamista”, espoolaismies Ruoho kertoo.

Jonottamista Pesupaikalla ratkoo ison volyymin pesukatu, joka ottaa autoja sisään minuutin välein, ja jossa yhden auton pesu kestää kuusi minuuttia. 

Koko pesutapahtuman helpottamiseksi Pesupaikka kehitti myös mobiilisovelluksen, jolla pesun voi maksaa kotisohvalta. Pesukadulla kamera tunnistaa auton rekisterinumeron, ovet aukeavat ja asiakas voi ajaa suoraan pesuun. Koko pesutapahtuma on korona-aikaankin sopiva ja kontaktiton.

Rauno Hietanen
Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti

Sarjassa tutustutaan Jätkäsaari–Ruoholahden yrittäjiin. Jos tiedät sopivan henkilön tälle palstalle, laita vinkki osoitteeseen toimitus@ruoholahdensanomat.fi.

Tämä juttu julkaistiin Jätkäsaari–Ruoholahti-lehdessä joulukuussa 2020. Näköislehteen pääset tästä linkistä