Eurooppa-ohjelma etsii yli 40-vuotiaita treenaamaan – mukana kuntosali Ruoholahdesta


EasyFit Ruoholahti osallistuu eurooppalaisia liikuttavaan ohjelmaan. (Kuva: EasyFit Ruoholahti)

Paikallinen kuntosali EasyFit Ruoholahti hakee vähän liikkuvia yli nelikymppisiä ohjelmaansa. Kyseessä on Let’s #BeActive -ohjelma, joka saa rahoitusta muun muassa Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta.

Ohjelman tavoitteena on saada kolmen vuoden aikana 60 000 fyysisesti passiivista eurooppalaista muuttamaan elintapojaan. Koko projekti toteutetaan noin viidessäsadassa kuntokeskuksessa kahdeksassa eri Euroopan maassa.

Let’s #BeActiveen pääsee mukaan, jos on yli 40-vuotias, eikä harrasta juurikaan liikuntaa. Ilmoittautua voi vielä 26.4. 2019 saakka. Kuuden viikon ohjelman omakustannushinta on 59,90 euroa ja se sisältää tusinan verran treenejä ja luentoja.

”Halusimme lähteä tähän SKY:n (Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys) ja Europe Activen hankkeeseen mukaan, koska halusimme omalta osaltamme auttaa Ruoholahden aluella asuvaa aikuista väestöä löytämään liikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin”, kertoo EasyFit Ruoholahden keskusvastaava Taru Tynkkynen.

Tynkkysen mukaan osallistujilta riittää, että on halua muutokselle ja sitoutuu käymään kuusi viikkoa kestävän projektin loppuun.

”Tehtävämme on auttaa osallistujia omaksumaan opittua niin, että kurssin jälkeen on valmiudet jatkaa omatoimista harjoittelua itselleen sopivalla tavalla.”

Ohjelmaan voi hakea täyttämällä hakulomakkeen

Ruoholahden Sanomat