Huomenna terveysasemasi vaihtuu ja tältä siellä näyttää

Ruoholahden terveysaseman aulassa on viherseinä. (kuva Rauno Hietanen)

Terveysasema palvelee Kaapelitehtaan vieressä osoitteessa Tallberginkatu 2A.

Ruoholahden ja Jätkäsaaren asukkaat saavat vihdoin oman terveysaseman.


Kaupunki avaa Ruoholahden terveysaseman osoitteeseen Tallberginkatu 2A, Kaapelitehtaan viereen. Terveysaseman sisäänkäynti on sisäpihalla. Kyltit ohjaavat kadulta oikealle ovelle.


Lokakuun alusta Ruoholahden terveysaseman asiakkaiksi siirtyivät kaikki Jätkäsaaren ja Ruoholahden asukkaat sekä osa Hietalahden asukkaista. Alueen asukkaat ovat aiemmin käyttäneet esimerkiksi Lauttasaaren ja Viiskulman terveysasemia.

Jokaiselle kaupunkilaiselle on korvamerkitty asuinalueen mukainen terveysasema, mutta kaikilla on edelleen valinnanvapaus terveyspalveluissa, eli oman asiointiterveysaseman saa myös itse valita.

Koulutus käynnissä Ruoholahden terveysasemalla ennen avajaispäivää. (kuva Rauno Hietanen)


Ruoholahden terveysasema on vastaus Jätkäsaaren kasvavaan väkimäärään. Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo, että esimerkiksi Viiskulman terveysasema on ollut kuormittunut. Lisäksi koronan aikana on Turpeisen mukaan kertynyt hoitotarvetta, jonka purkamiseen tarvitaan resursseja.


”Haluamme uudella terveysasemalla lisätä palvelua helsinkiläisille”, Turpeinen sanoo.

Vastaanottohuone Ruoholahden terveysasemalla. (kuva: Rauno Hietanen)


Ruoholahden terveysasema näyttää ja tuntuu asiakkaalle samalta kuin mikä tahansa muukin kaupungin terveysasema, mutta aseman palvelun on tuottanut terveysyritys Mehiläinen.
Kokeilu on nelivuotinen ja sitä jatketaan tarvittaessa.


”Kokeilu on meille mahdollisuus ottaa oppia yksityisten palvelutuottajien toiminnasta ja rakentaa hyvää yhteistyötä ja kumppanuutta heidän kanssaan”, sanoo Turpeinen.


Vastaava kokeilu alkaa myös Kannelmäessä, jossa terveysasemapalvelun tuottaa Terveystalo.

Sisäänkäynti Ruoholahden terveysasemalle löytyy sisäpihalta osoitteesta Tallberginkatu 2A. (kuva Rauno Hietanen)

Ruoholahden terveyskeskuksessa on parikymmentä työntekijää. Aulassa saapujia tervehtii viherseinä, jonka edessä on vuorolappukone. Ensisijaisesti terveysasemalle varataan aika ennen saapumista. Ajanvarauksella tulevan asiakkaan ei tarvitse ottaa vuoronumeroa.

Ruoholahden terveysasema on auki kello 8–16. Lisäksi siellä on vastaanottoja ajanvarauksella myös iltaisin ja lauantaisin.


Ruoholahden terveysaseman puhelinnumero on 09 310 47366. Katuluettelo terveysaseman asiakasalueesta löytyy terveysaseman verkkosivulta.


Ruoholahden terveysaseman asiakkaiden ei tarvitse ottaa muutoksen vuoksi yhteyttä. Seuraavalla asiointikerralla uudelle terveysasemalle otetaan yhteyttä normaaliin tapaan soittamalla, asioimalla sähköisesti tai tulemalla paikan päälle.

Rauno Hietanen
Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti