Jalkapalloseura PPJ kasvaa vauhdilla Jätkäsaaressa – Uusi kuplahalli tuo lajin monen paikallisen ulottuville

Salla Malin, Anu Reunanen ja Jussi Laukkanen PPJ:n uuden kuplahallin sisäänkäynnin edessä Jätkäsaaressa.

”Hallin takia olemme kasvaneet Jätkäsaaressa isosti”, toiminnanjohtaja Anu Reunanen pohtii.

Jalkapallokentän pitkällä reunalla on toinen toisensa perässä koivupuisia laatikoita. Niitä on noin viisikymmentä, jokaiselle halukkaalle PPJ:n joukkueelle omansa sekä muutama yleiseen käyttöön. 

Laatikot ovat uusia kuten on PPJ:n uusi kuplahallikin, joka valmistui Jätkäsaareen koronan varjossa, ja joka kokoontumisrajoitusten takia on sisältä vielä monelle tuntematon. Koronarajoitusten nyt poistuttua sinne pääsee taas katsomaan harjoituksia ja pelejä.

”Täällä on usein tasokkaita PPJ:n pelejä, ja hienossa hallissa pääsee ihan suuren futisjuhlan tuntuun, tervetuloa seuraamaan”,  PPJ:n toiminnanjohtaja Anu Reunanen vinkkaa.

Linkki pelikalenteriin löytyy seuran etusivulta osoitteesta www.ppj.fi.

Jalkapalloseura PPJ on Suomen kolmanneksi suurin seura. Jäseniä on yli kaksituhatta. Suuri on seuran uusi kuplahallikin. Se on moderni ja valoisa sekä kooltaan kaksi kertaa niin suuri kuin  seuran aiempi halli Hernesaaressa. Kyseinen halli taiteltiin kasaan kaupunkirakentamisen tieltä ja vietiin Mäntsälään varastoon odottamaan mahdollista uutta käyttöä.

Uuden hallin toisella päätyseinämällä on kuntosali, joka on käytössä sopimuksen mukaan pelaajille osana treeniohjelmaa.

”Ja olishan se upeaa, että jossain vaiheessa kun täällä on pienten treenejä, me voisimme myydä erittäin edulliseen hintaan kuntosalista pientä slottia. Vanhemmat voisivat tehdä jotain hyödyllistä samalla kun pieni treenaa”, Reunanen suunnittelee.

Hallin tekonurmessa on on käytetty Bioflex-nimistä ympäristöystävällistä täyteainetta. Eli ei  sitä mustaa muovirouhetta, jolla on ikävä tapana kulkeutua nappisten ja varusteiden mukana jalkapalloa harrastavien perheiden eteisiin.

PPJ:n jäsenmäärä on kasvussa ja varsinkin jätkäsaarelaisia harrastajia on tullut runsaasti lisää seuraan. 

”Meillä on Jätkäsaaressa tosi upea tilanne lapsille ja aikuisille myös. Niin hyvät puitteet ovat rakentuneet lähelle. Vanhempien ei tarvitse lähteä viemään lapsia tänne. Sen takia me ehkä ollaan kasvettu Jätkäsaaressa tosi isosti”, Reunanen sanoo.

Reunanen itse on asunut pitkään Ruoholahdessa ja Jätkäsaaressa. Futisura alkoi PPJ Ruoholahden joukkueenjohtajana, kun omat pojat aloittivat jalkapallon. Nyt kotona kasvaa uusi pelaaja, puolitoistavuotias tytär, joka kuulemma jo harjoittelee jalkapalloa kotona. 

Reunasen mukaan PPJ on viime vuosina satsannut paljon tyttöjoukkueisiin. 

”On lähellä omaa ja seuran sydäntä, että saamme tyttöjoukkueille hyvän buugin ja buustin päälle, että saadaan maailmankartalle myös PPJ:läisiä tyttöpelaajia.”

Halli on sisältä valoisa ja nykyaikainen. Myös Huuhkajat ovat käyneet harjoittelemassa hallissa, viimeksi marraskuussa 2021 juuri ennen Olympiastadionilla pelattua MM-karsintaottelua Ranskaa vastaan.

PPJ:n joukkueet on useimmiten jaettu kaupunginosittain. Jätkäsaari on kirinyt Eiran ja Lauttasaaren rinnalle jäsenmäärässä, ja joissakin joukkueissa ohikin. 

Näin on käynyt esimerkiksi Jussi Laukkasen johtamassa, vuonna 2014 syntyneiden poikien joukkueessa. Siinä on 65 aktiivipelaajaa.

”Joukkueen treeneissä on kerralla paikalla reilu viisikymmentä. Jokainen treeni on aika iso tapahtuma”, Laukkanen kuvailee. 

”Meillä on kolme palkkahenkilöä, mutta sen lisäksi treenejä ja valmennusta vetää 15 aktiivivanhempaa ja lisäksi neljäkymmentä muuta vapaaehtoista esimerkiksi huoltajina treeneissä ja turnauksissa.”

Laukkasen mukaan vapaaehtoisten ansiosta joukkuetoimintaa voi pyörittää järkevällä kuukausihinnalla.

Uusi kuplahalli on täydellä käytöllä, varsinkin ilta-aikaan. Päiväsaikaan hallissa on tyhjää, mutta esimerkiksi liigajoukkeet käyvät harjoittelemassa siellä päivisin. 

”Kaartin soittokunta käy välillä täällä treenaamassa askelkuvioita ja soittoja ennen kuin niillä on esiintymisiä”, kertoo seurakoordinaattori Salla Malin

Rauno Hietanen
Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti

Tämä juttu on ilmestynyt lokakuun 2021 lehdessä. Sen näköisversion pääset lukemaan tästä linkistä.