Jätkäsaareen jopa 24-kerroksinen asuintalo

(kuva: Helsinkin kaupunki)

Keskuskortteli rakennetaan nykyisen 8- ja 9-ratikoiden kääntöraiteille.

Jätkäsaaren on nousemassa muutaman vuoden päästä 24-kerroksinen asuintalo. Kaupunki esittää niin sanottuun Jätkäsaaren keskuskortteliin rakennettavaksi kolmea tornia, jotka ovat 16-, 18- ja 24-kerroksisia.

Keskuskortteli rakennetaan Länsisatamankadun ja Välimerenkadun risteysalueelle. Paikassa on nyt 8- ja 9-ratikkojen kääntöraiteet. 

Suunnitelmissa korkeat tornit tulevat tontin reunoille, ja korttelin reunoja rajaa viisikerroksinen jalustaosa. Korttelin keskelle kaavaillaan tiloja päivittäistavarakaupalle sekä liike- ja toimitiloja.

Asemakaavan muutoksella kaupunki haluaa mahdollistaa asumista, kaupallisia palveluja ja toimitiloja sisältävän korttelin rakentamisen. 

Lisätietoa suunnitelmista saadaan, kun asemakaavaluonnos havainnekuvineen ja ideasuunnitelmineen tulevat esille 11.11.–2.12.2019. Ne ovat nähtävillä Infokeskus ja kirjasto Huutokonttorissa (Tyynenmerenkatu 1) sekä verkkosivuilla www.hel.fi/suunnitelmat

Mielipiteet osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä valmisteluaineistosta kaupunki ottaa vastaan 2.12.2019 asti. Keskuskorttelista järjestetään asukasilta Oodissa 19. marraskuuta kello 15–19.

Ruoholahden Sanomat