Jätkäsaaren galleria-adressiin yli 1700 nimeä

 

 

Taidemaailman taistelu L3-makasiinien galleriakeskittymän puolesta jatkuu.

Taidekriitikko ja -vaikuttaja Otso Kantokorven aloittama adressi keräsi yli 1700 nimeä. Kantokorpi luovutti nimilistan Helsingin kaupungille viime viikolla.

”Kaupungin kyky hoitaa asioita on ongelmallinen, koska tilakeskus toimii niin markkinaperiaatteella nykyään, että en välttämättä usko, että heihin pystyy hirveästi vaikuttamaan”, Kantokorpi lataa.

Kantokorpi sanoo, ettei ole järin optimistinen sen suhteen, että kaupunki alentaisi vuokria sopivalle tasolle, jotta galleriat voisivat palata tiloihin paloturvallisuusremontin jälkeen.

Adressissaan Kantokorpi ehdottaa, että kaupunki varmistaa gallerioille subventoidun paluun L3:een ”sen sijaan että se vain löyhästi lupaisi auttaa uusien tilojen etsimisessä, kuten nyt on tapahtunut.”

Makasiinissa toimii kolme galleriaa: Galleria Huuto, Galleria Rankka ja SIC.

Jätkäsaaren rakentamisesta vastaava projektinjohtaja Outi Säntti Helsingin kaupungilta kertoo, että L3-makasiinien korjausta koskeva hankesuunnitelma etenee päätettäväksi tämän kuun aikana.

”Jos ja kun suunnitelma hyväksytään, niin makasiinin remontti alkaa juhannuksen tienoilla, ja valmista pitäisi olla ensi vuoden helmikuussa.

Yksi L3-makasiinin vuokralaisista on antiikkiliike Weird Antiques. Sen perustaja Mike Kairenius kertoo, että lähtö Jätkäsaaresta on pian edessä. Uusia tiloja ei läheltä löytynyt.

”Huhtikuun loppuun mennessä pitäisi häipyä tilosta. Näillä näkymin menemme Hyrylään. Siellä on yksi vanha huoltamorakennus, jonne muutamme, ellei ihmeitä tapahdu”, Kairenius sanoo.

 

 

Tästä on kyse

Helsingin kaupunki remontoi L3-makasiinit Tyynenmerenkadulla. 

Kaupunki irtisanoi tammikuussa 2018 kaikkien makasiinissa vuokralla olevien sopimukset.

L3-makasiineissa on muutama taidegalleria, kahvila-ravintola ja antiikkiliike sekä useiden pienyritysten toimitiloja.

Kaupunki aikoo nostaa vuokria moninkertaisiksi kustantaakseen remontin. Monelle nykyiselle vuokralaisille uudet vuokrat ovat liian korkeita.

Lue uusimmasta Ruoholahden Sanomista tämä ja monta muuta ajankohtaista artikkelia Jätkäsaaresta ja Ruoholahdesta. Lehti ilmestyi 11. huhtikuuta. 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi