Jätkäsaaren kirjaston lainatuimmat kirjat – katso lista

Jätkäsaaren kirjastolainoissa erottuu viime vuoden myyntihitti, Satu Rämön Islantiin sijiottuva dekkarisarja. Sarjan aloittava kirja Hildur on Jätkäsaaren lainatuin kirja. Se oli ainoa, jolle merkittiin yli sata lainaa lähikirjastostamme. 

Islanti-sarjan toinen osa on myös korkealla listassa, sijalla kymmenen.

Jätkäsaaren kirjaston lainat noudattelevat pitkälti koko Helsingin suosituimpien kirjojen tilastoa. Koko Helsingin kirjastojen suosituin kirjalaina oli niin ikään Hildur 3509 lainauskerralla.

Jätkäsaaren listalla on niin kotimaisia kuin ulkomaisia kirjailijoita.

Miranda Cowley Hellerin maailmanhitiksi noussut esikoiskirja Paperipalatsi on Jätkäsaaressa sijalla kaksi (Helsinki-sija 5).

Sijalla kolme on dekkaristi Outi Pakkasen kirja Pullonkerääjä (Helsinki-sija 13).

Sijalla 4 oleva Meri Valkaman kirja Sinun, Margot on samalla sijalla koko Helsingin lainatuimmissa.

Sijalla seitsemän on paikallisväriä, Lauttasaaren maisemiin sijoittuva Eeva Loukon dekkari Onnellisten saari. Koko Helsingin lainatuimpien listalla kyseinen kirja löytyy sijalta 30. 

Kympin paikalliskärjessä on Elina Backmanin kirja Ennen kuin tulee pimeää. Helsingin listalla se löytyy vasta sijalta 68.

Ohessa lista lainatuimmista kirjoista Jätkäsaaren kirjastossa. Kirjoissa näkyvät lainausmäärät, mutta lainan mahdolliset uusimiset eivät näy.

Lastenkirjoissa lainatuin oli tänä vuonna Tove Janssonin Muumilaakson marraskuu. Lastenlistan sijalta yhdeksän löytyy toinenkin suomalainen teos, nimittäin Tatu ja Patu -sarjan teos. Muuten lainatuimpien lastenkirjojen kärkeä hallitsee edellisvuosien tapaan  Jeff Kinneyn sarja nimeltä Neropatin käsikirja. 

Myös Mestarietsivä Peppunen -kirjasarjan yksi osa on kiivennyt lasten top kymppiin. 

Jätkäsaaren kirjastossa on runsas valikoima lastenkirjoja, ja se näkyy myös lainausmäärissä.

Rauno Hietanen
Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti