Jätkäsaaren koulun rehtori on tyytyväinen vanhempien toimintaan

Rehtori Kirsi Myllyniemi on tyytyväinen Jätkäsaaren koulun ensimmäiseen lukukauteen. Kuva on kesältä 2017.

 

 

Tuoreen koulun ainoa harmin aihe on ollut teknologian viipyminen.

 

Rehtori Kirsi Myllymäki on tyytyväinen Jätkäsaaren koulun ensimmäiseen lukukauteen.

”On ollut ihana yllätys, että oppilaiden vanhemmat ovat todella aktiivisia ja mukana kaikessa. Vanhempien kanssa on ollut hyviä keskusteluja ja paljon yhteistyötä. Esimerkiksi suurin osa kerhotoiminnasta on vanhempainyhdistyksen järjestämää. Jätkäsaaren koulu on tärkeä osa lasten elämää, ja koulu on osa Jätkäsaaren aluetta”, kuvailee Myllymäki.

 

Noin 70 eka- ja tokaluokkalaista aloitti koulutiensä Jätkäsaaren koulussa viime syksynä, ja rehtori Myllymäen mukaan ensimmäinen lukukausi sujui hyvin.

”Kaikki ovat olleet erityisen iloisia tiloista. Niiden värimaailma, valoisuus, ilmanvaihto ja akustiikka on suunniteltu hyvin, ja sen kyllä huomaa. Tilat ovat myös pedagogisesti toimivat ja sopivan väljät.”

Tilojen monikäyttöisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota, sillä oppilaat työskentelevät ikäsekoitteisissa ryhmissä.

”Varsinaisia pienluokkia ei ole, vaan kaikki ovat mukana kaikessa, missä pystyy. Koulussa on erilaisia tiloja ja huonekaluja erilaisia ryhmiä varten, ja niiden käyttö vaihtelee sen mukaan, mitä tehdään. Oppilaille tällainen työskentely on luontevaa.”

 

”Odotamme ensi syksynä noin 60 uutta ekaluokkalaista. Koulu kasvaa lukuvuosittain yhdellä luokka-asteella, ja uusi koulurakennus valmistuu vuonna 2019. Rakennustyömaa on tässä vieressä, joten voimme seurata sen edistymistä. Lapset saivat myös tutustua tulevaan kouluunsa vr-laseilla ja pääsivät suunnittelemaan pihaa. Siten siitä tulee todella heidän koulunsa.”

Vuonna 2019 Jätkäsaaren koulussa ovat luokka-asteet 1–7, ja kunhan kaikki on valmista 2021 koulussa on luokat yhdeksänteen asti.

”Jos oikein mietin, niin ainoa harmi on että tablettien ja esitysteknologian tulo kouluun on viipynyt. Olemme odottaneet niitä kovasti, ja nyt alamme olla jo voiton puolella.”

Leena Vuorenmaa

toimitus@ruoholahdensanomat.fi