Jätkäsaaren L3-makasiini joudutaan tyhjentämään – kaikki vuokrasopimukset irtisanotaan

L3-makasiini. Kuva: Helsingin kaupunki.

 

Taustalla ovat syksyllä tehdyt palotarkastukset.

 

Helsingin kaupunki irtisanoo kaikki Jätkäsaaren L3-makasiinin vuokrasopimukset. Rakennuksessa toimii muun muassa taidegalleria Huuto.

Asiasta kertoo Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala tiedotteessaan keskiviikkona. Satamamakasiini sijaitsee osoitteessa Tyynenmerenkatu 6.

Helsingin kaupunki suunnittelee korjaustöitä makasiinirakennukseen. Korjausten taustalla ovat L3-makasiinissa syksyllä tehdyt palotarkastukset, tiedotteessa kerrotaan.

Tarkastusten yhteydessä on selvinnyt, että makasiinin väliaikaisenkin käytön jatkaminen edellyttää tilojen käyttötarkoituksen muutoksen sekä siihen liittyviä korjauksia.

Korjaussuunnittelun yhteydessä on käynyt ilmi, että rakennuksen kaikki tilat on tyhjennettävä nykyisestä toiminnasta, jotta korjaukset ja muutostyöt voidaan toteuttaa.

Kaikki L3:n nykyiset vuokrasopimukset irtisanotaan kevään aikana. Kaupunki pahoittelee vuokralaisille vuokrasopimusten päättymisestä aiheutuvaa haittaa ja tarjoaa vuokralaisille muita mahdollisia tiloja.

Vuonna 1924 valmistunut, suojeltu varastorakennus on arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema. Kaupunki on etsinyt rakennukselle ostajaa tai pitkäaikaista vuokralaista vuosia, ja makasiinin tiloja on vuokrattu väliaikaisesti. Pitkäaikaista käyttöä ei ole kuitenkaan löytynyt ja väliaikaiseksi suunniteltu toiminta on jatkunut ennakoitua kauemmin.

Ruoholahden Sanomat

toimitus@ruoholahdensanomat.fi