Jätkäsaari-Ruoholahden asukkaat nimesivät neljä vaaran katua

Itämerenkatu, Selkämerenkatu, Länsisatamankatu ja Välimerenkatu huolettavat alueen asukkaita.

 

Ruoholahden Sanomat kysyi asukkailta, missä ovat alueen vaaran paikat. Facebook-kyselyyn tuli kommentteja noin 70. Viereiseen karttaan on kerätty kaikki mainitut vaaran paikat, jotka pystyi vastauksista yksilöimään. Karttaa on lisäksi merkitty poliisin tilastoimat tieliikenteen henkilövahinkoon johtaneet onnettomuudet vuodelta 2016.

Jotkut vastaajista nimesivät vaarallisimmaksi paikaksi koko Itämerenkadun tai Länsisatamankadun. Nämä kadut erottuvat myös yksittäisisssä vastauksissa. Lisäksi punaiset pallukat keskittyivät kahden muun kadun, Selkämerenkadun ja Välimerenkadun ylle.

 

Vaaran paikat Ruoholahti–Jätkäsaaressa, poimintoja kyselyn vastauksista:

 

”Mechelininkadulta (Töölöstä tultaessa) käännös Itämerenkadulle. Jalankulkijoille ja kääntyville autoilijoille palaa samaan aikaan vihreä valo, ja esim pyöräilijät tulevat sellaisesta kulmasta että autoilijan on vaikea heitä havaita, varsinkin jos pyöräilijällä tai autoilijalla on vauhtia. Todistin juuri kyseisessä paikassa onnettomuutta kesällä”

”Länsisatamankadulla ja Selkämerenkadulla R-kioskin edessä suojatiet ovat vain koristeita, päivittäin saa pelätä jäävänsä alle.”

”Pyöräilijöille vaarallinen on Santakuja–Itämerenkatu-risteys. Pesulan auto peittää lähes aina näkyvyyden Santakujalta tultaessa.”

”Kanavan reuna ja ylitys pyörätien yli. Monta kertaa meinannut jäädä itse pyörän alle.”

”Itämerenkatu–Loistokuja. Suojatielle tullaan kauppakeskukselta autojen ja valopylvään takaa. Varsinkin pienet lapset eivät näy autoilijoille. Saisi olla liikennevalot.”

”Länsilinkki, risteävät pyörätiet sekä siltapalkit, jotka estävät näkyvyyden ja samoilla väylillä jalankulkijat. Useita vähältä piti -tilanteita päivittäin.”

”Länsisatamankatu, etenkin kasin/ysin päättäriltä satamaan päin oleva osuus.”

”Selkämerenkadulla pitäisi poistaa yhdet parkkiruudut ennen suojateitä. Autosta näkee todella huonosti varsinkin R-kioskin kohdalla kävelytietä tulevia, kun tulevat nurkan takaa. Vaikka ajaisi kuinka hitaasti. Tässä kohtaa on sattunut ainakin pari töytäisyä jo.”

”Länsisatamankatu ja rekat.”

”Jätkäsaarenkujan jatkeena oleva suojatie Länsisatamankadun yli Saukonpaateen.”

”Mielestäni yksi pahimista paikoista on Länsisatamankadun ja Välimerenkadun risteys ja sen ylittäminen jalan. Raitiovaunuja, rekkoja, sorakuorma-autoja ja autoja tulee joka suunnasta.”

 

Lue koko juttu tuoreimmasta Ruoholahden Sanomista.

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi