Kampaamoala vie mukanaan jo nuorena

 

 

OSA 1 Sarjassa tutustutaan sekä alueella pitkään toimineisiin että täällä juuri aloittaneisiin yrittäjiin. Konkariyritys & tulokas -juttusarja vuorottelee Täällä töissä & ohikulkumatkalla -palstan kanssa.

 

KONKARI

Kampaaja Päivi Tavi on lapsuuden unelma-ammatissaan.

”Olen nähnyt Suomen ylä- ja alamäet. Tässä pitää olla stressinsietokykyä ja tykätä alastaan”, sanoo Selkämerenkadulla kampaamoa yli 16 vuotta pitänyt Tavi.

 

Metroasemalta Selkämerenkatu 6:een on lyhyt loikka. Siinä, asuntojen alapuolella, on kampaamo Octopus. Kampaaja Tavi etsi täältä uutta toimitilaa vuosituhannen vaihteessa.

”Toimin aikaisemmin Kampissa. Tämä on otollinen paikka. Tänne pääsee metrolla tai ratikalla, ja oven eteen pääsee parkkeeraamaan”, sanoo Tavi.

Tavi avasi kampaamonsa vuonna 2001.

”Olen viihtynyt tässä tosi hyvin, ilmeisestikin, kun olen ollut tässä näin kauan.”

Tavi asuu Espoon Kaitaalla, ja työmatka Ruoholahteen on ”juuri sopiva”.

Tavilla on usean vuosikymmenen kokemus kampaamoalalta.

”Olen tehnyt tätä ihan nuoresta asti. Tämä on minun lapsuuden toiveammatti, ja tällä uralla jatkan. Olen oikein tyytyväinen.”

 

Konkarin ohjeena uudelle yrittäjälle Tavi mainitsee suvaitsevaisuuden ja joustavuuden.

”Pitää venyä. Minulla on tietyt aukioloajat, mutta jos kysytään jotain epätavallista aikaa, niin pitää mennä asiakkaiden ehdoilla.”

Työssään Tavi pitää erityisesti siitä, että hänellä käy kaikenlaisia asiakkaita.

”Tämä on koko perheen parturi-kampaamo ja eri-ikäiset asiakkaat ovat työni plussapuoli. Tykkään niin lapsiasiakkaista kuin iäkkäistäkin.”

 

TULOKAS

Tyynenmerenkatu 5:ssä toimivan Hairstudio Innon yrittäjää jännitti aluksi.

”Jännitti, että miten asiakkaat löytävät tänne”, Asta Warsell sanoo.

Kahden toimintavuoden jälkeen Warsell kertoo, että liike on saanut koko ajan uusia asiakkaita lähialueelta.

Toimitilaa etsiessä Nurmijärvellä asuvaa Warsellia innoitti Jätkäsaaren uusi ja kasvava alue.

”Se oli oikea valinta. Tämä on tosi yhteisöllinen alue. Tykkään siitä, miten ihmiset ovat ottaneet uudet palvelut vastaan.”

Alueen asukkaiden lisäksi Hairstudio Inno on houkuttanut väkeä kaukaakin. Kaukokiinnostuksen syyksi Warsell päättelee sosiaaliseen mediaan ladattuja ennen ja jälkeen -kuvia kampauksista tai meikkauksista.

”Asiakkaan oma lähtötilanne voi olla sama kuin kuvissa, ja siitä on saatu aikaan sellainen lopputulos, että se kiinnostaa hirveästi.

”Asiakkaita tulee ympäri Helsinkiä, ja Vantaalta. Olisivatko pisimmillään tulleet Tuusulasta ja Järvenpäästä”, Warsell muistelee.

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi