Kaupungin suurin koronanäytteenottopiste aukeaa Jätkäsaareen

Minni Minkkinen Helsingin kaupungilta koordinoi koronanäytteidenottopisteiden perustamista. Taustalla työnteijät remontoivat uutta koronapistettä, L3-makasiinia Tyynenmerenkadulla.  

Pitkään tyhjillään olleella L3-makasiinilla Tyynenmerenkadulla käy kuhina. Kaupunki rakentaa nopealla aikataululla tiloihin koronanäytteenottopisteen.

Kaupungin näytteenottopiste avautuu syyskuussa L3-makasiinirakennukseen Tyynenmerenkadulla. 

Jätkäsaaren pisteestä tulee suurin Helsingin kaupungin ylläpitämä näytteenottoyksikkö, ja pian ehkä myös Helsingin suurin.

”Puhutaan 200–300 näytteestä päivässä nyt alkuun, jatkossa jopa kaksi kertaa suuremmasta määrästä”, sanoo Minni Minkkinen Helsingin kaupungilta. 

Minkkinen koordinoi kaupungin näytteenottopisteiden perustamista koronaviruspandemian aikana. 

Ennen Jätkäsaarta Minkkinen on ollut avaamassa Kruununhaan ja Kannelmäen koronapisteitä. Näissä on kapasiteettia ottaa näytteet noin 150 asiakkaalta päivässä per piste.

Jätkäsaaren, kuten muidenkin näytteenottopisteiden, kapasiteettia lisätään syksyn aikana.

Läheisessä Hernesaaressa on myös suuri koronapiste: terveyskonserni Mehiläisen ylläpitämä drive-in-näytteenotto. Kaupunki ostaa Mehiläiseltä näytteenottopalveluja.

Jätkäsaaren näytteenottopisteeseen tulee alkuun kolme linjaa. Pisteessä on yhteensä kymmenkunta työntekijää Huslabilta ja Helsingin kaupungilta.

Minkkisen mukaan näytteenottopisteiden toiminta on jo sen verran hioutunutta, että jonoja ei pääse muodostumaan kadulle. Myös vartija huolehtii, että jonoja ei synny.

Lue lisää aiheesta torstaina 27.8. ilmestyvästä Jätkäsaari-Ruoholahti-lehdestä.

Jätkäsaari-Ruoholahti-lehti
toimitus@ruoholahdensanomat.fi