Kiersimme paikallisia ravintoloita viisi vuotta – näitä annoksia täällä syödään

Teksti: Rauno Hietanen

Grafiikka: Rauno Hietanen / Edvin Ingman

Jos haluat suosia paikallista ravintolaa, niin oheisesta kartasta löytynee jokaiselle sopiva ruokamatkakohde. Koko kartta on kesäkuun printtilehden keskiaukeamalla, etsi lehti ota aukeama talteen!

Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti on reilussa viidessä vuodessä käynyt illastamassa käytännössä kaikissa alueen ravintoloissa. Ruokailu on mennyt aina saman kaavan mukaan: henkilökunnalta on kysytty, että mikä on ruokalistan annoksista sellainen, jota tilataan eninten. 

Käytyjä ravintoloita on alueelta kertynyt noin seitsemänkymmentä. Printtilehden kartassa on noin 50 ravintolaa. Ravintolan nimen alla on suosituimman annoksen nimi sekä lyhyt kuvaus, mitä annos pitää sisällään. Myös annoksen hinta on merkitty karttaan. Vuosiluku kertoo ravintolakäynnin ajankohdan.

Kartan sivuun on listattu noin 20 jo lopettaneen ravintolan suosituimmat annokset. Lopettaneiden ravintoloiden määrä kertoo, että ravitsemusala ei ole mikään helppo laji. 

Tämän koosteen myötä paikallislehtemme aloittaa uuden kierroksen: käymme taas kaikissa ravintoloissa testaamassa suosituimman annoksen.  Aikaa varaamme tähän noin viisi vuotta.

Mikä sitten on suosittua ruokaa? No, hampurilaisia ja pitsoja on paljon tarjolla ja niitä myös paljon syömme. Myös sushi ja simpukat maistuvat. 

Paikallislehti Jätkäsaari–Ruoholahti toivottaa antoisia hetkiä lähiravintoloissa.