Lähistön suosituimmat annokset: Uusi Sauna ja Antiokia Atabar

Ruoholahden Sanomat käy kerran kuussa testaamassa paikallisten ravintoloiden suosituimpia annoksia.

UUSI SAUNA avautui loppuvuodesta 2018 Välimerenkadulle. Suppeahko ruokalista auttaa pieneen tai isoon nälkään. Yrittäjä Kimmo Helistöllä on myös Sauna Arla Kalliossa.

Mikä annos Siikaleipä 13 e

Mitä siinä on Siikaa paloiteltuna paahdetun leivän päällä, piparjuurella ja sellerillä maustetulla remoulade-kastikkeella.

Missä Välimerenkatu 10

Ravintolan kommentti ”Siikaleipä on ehkä vähän suositumpi kuin makkaralau­tanen.”

ANTIOKA ATABAR on ikänsä puolesta jo klassikko. Turkkilaista ruokaa tarjoava, noin sadan asiakaspaikan ravintola on palvellut jo vuodesta 1991 Eerikinkadulla.

Mikä annos Lihalajitelma 25 e

Mitä siinä on Turkkilaisia lihapullia, kanan rintafilettä, lampaan kyljystä ja lampaan paistia, paistettuja kasviksia ja riisiä

Missä Eerikinkatu 44

Ravintolan kommentti ”Valkosipulikana-annosta menee myös paljon. Kasvisannoksista suosituin on Pyörtynyt imaami eli täytetty munakoiso.”

Suosituin annos -sarjassa Ruoholahden Sanomat käy ­alueen ­ravintoloissa ja tilaa ­henkilökunnan ­mukaan suosituimman annoksen. Aiemmin palstalla on esitelty Raksa, Urbine, Vessel Bistro, På Kroken, Konstan Möljä, Burger King, Jätkäsaaren Sushi, Ravintolalaiva Verna, Chalupa, Mount Kailash,
Hampton Bay, Meritähti, Open Lobby, Fafa’s, Salve, Kotipizza, Hieta, Malaga Bar, La Sirena, Kannas, Merimakasiini, Eerikin Pippuri, Yeti Nepal, Clarionin Kitchen & Table, Pacific 7, Cargo, Skøgul, Poiju, Faro ja Gimis.