Leikkipuisto Ruoholahti suljettuna syys-lokakuussa

Leikkipuisto Ruoholahti sulkee ovensa viideksi viikoksi ensi maanantaista alkaen. Ulkoaluetta voi käyttää normaalisti. Myös varhaiskasvatustoiminta jatkuu normaalisti. (kuva Rauno Hietanen)

Helsingin kaupungin henkilöstövajeen takia useat leikkipuistot ovat suljettuina reilun kuukauden. 

Leikkipuisto on suljettu maanantaista 19. syyskuuta alkaen aina perjantaihin 21. lokakuuta asti.

Helsingin kaupungin päiväkodeissa on henkilöstövajetta, ja leikkipuiston väki siirtyy paikkaamaan päiväkoteihin tätä vajetta. 

Leikkipuisto Ruoholahdesta kerrotaan, että kaikki ohjattu toiminta keskeytyy sulkuajaksi. Ohjattua toimintaa Ruoholahdessa ovat kerhotoiminta, avoin iltapäivätoiminta sekä aamupäivän tuokiot vauva- ja lapsiperheille. Myös leikkipuiston sisätilat ovat suljettuina ja tilojen vuokraus eri toimijoille keskeytetään sulkuajaksi.

Ruoholahden lastentalon päiväkoti- ja varhaiskasvatustoiminta jatkuvat normaalisti. Myös leikkipuiston piha on avoimessa käytössä sulun aikana.

Myös Lauttasaaren Lahnalahden leikkipuisto suljetaan samaksi ajaksi. Näiden lisäksi suljettavia yksiköitä ovat Nuoli, Trumpetti, Ulvila, Viiri, Laurinniitty, Tullinpuomi, Vallila, Kimmo, Torpparinmäki, Salpausselkä, Unikko, Kurranummi, Rudolf, Tuorinniemi, Puuskakulma, Mellunmäki sekä perhetalot Betania ja Sahrami.

Leikkipuisto Ruoholahti kartoittaa mahdollisuuksia järjestää korvaavaa toimintaa ykkösluokkaisten avoimelle iltapäivätoiminnalle ja tiedottaa asiasta mahdollisimman pian. 

Lapset, jotka ovat osallistuneet iltapäivätoiminnan yhteydessä maksulliseen välipalaan, saavat maksuhyvityksen siltä ajalta, kun iltapäivätoimintaa ei järjestetä.

Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan tehneensä viime vuosina lukuisia toimenpiteitä henkilöstön saatavuuden parantamiseksi. Toimenpiteistä huolimatta kaikkialle ei ole saatu rekrytoitua riittävästi henkilökuntaa. 

− Olemme tehneet paljon toimenpiteitä ja tuoneet asiaa laajasti esille, mutta on sanottava, että kaupunki ei täysin yksin pysty ratkaisemaan henkilöstöpulaa, joka näkyy jo yli kaupunkimme, sanoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas kaupungin tiedotteessa.

Rauno Hietanen
Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti