Meeting Park avasi ovensa Ruoholahden metrokorttelissa

Meeting Parkin toimitusjohtaja Kare Casals (toinen vas.) puhui avajaisissa maaliskuun alussa. Lavalla myös illan juontaja Mikael Konttinen (vas.) sekä Meeting Parkin kaupallinen johtaja Katriina Tammi (toinen oik.) ja asiakaspalvelupäällikkö Eela Matilainen.  (kuva: Rauno Hietanen)

Kokous- ja työskentelytilojen asiakkaita ovat isot ja pienet yritykset. Tilat kätkevät sisäänsä myös erikoisuuden. 

Teksti: Rauno Hietanen

Ruoholahden metrokortteli sai uuden vuokralaisen kesäkuussa 2022. Korttelissa aloitti kokous-, tapahtuma- ja toimistotiloja yrityksille tarjoava Meeting Park.

Tiloissa oli ennen Ammattiliitto Pron toimitilat. Moni paikallinen muistaakin vuosia korttelin katolla seisseen Pro-logon.

Nyt logo on katolla vaihtunut ja sisätilat käyneet läpi täyden remontin. 

Meeting Parkin tilat levittäytyvät koko metrokortteliin poislukien katutason, jossa on edelleen kauppa, kioski, ravintoloita ja muita liiketiloja sekä pääsy metroasemalle. 

Meeting Parkin avajaisissa maaliskuussa oli suurjuhlan tuntua. Paikalla oli paljon nykyisiä sekä mahdollisia tulevia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Moni kehui tiloja.

Ruoholahden metrokortteli kätkee sisäänsä erikoisuuden: siellä on iso atrium-sali, joka vetää jopa tuhat henkeä ja koko salin katto on lasia. Valoisampaa juhlasalia ei ihan heti tule vastaan. 

”Täällä vain taivas on rajana”, sanailee Meeting Parkin kaupallinen johtaja Katriina Tammi avajaisissa.

Yrityksille palveluja tarjoava Meeting Park ei välttämättä ole tuttu kuluttajille.

Tammi kertoo, että Meeting Park palvelee vuosittain yli 2400 kotimaista ja ulkomaista yritystä sekä organisaatiota. 

”Vuodesta 2010 olemme tarjonneet puitteet ja asiantuntemuksen yli 80000 erilaiselle ja jopa hyvinkin vaativalle kokoukselle, tilaisuudelle ja kongressille”, Tammi kertoo.

”Ensimmäiset kuukaudet ovat menneet vauhdikkaasti, olemme kutsuneet paikallisia yrityksiä meille tutustumiskäynneille ja avoimiin oviin ja osa onkin jo löytänyt meidän palveluidemme pariin.”

Yrityksen tulevaisuus näyttää toimitusjohtaja Kare Casalsin mukaan valoisalta. 

”Vuonna 2019 liikevaihto oli noin 2,1 miljoonaa euroa ja operatiivinen tulos noin 0,47 miljoonaa euroa positiivinen. Koronarajoitusten vuosina 2020 ja 2021 liikevaihto supistui peräti 70 prosenttia, mutta operatiivinen tulos säilyi edelleen positiivisena.”

Casalsin mukaan vuoden 2022 liikevaihtoennuste on noin kolme miljoonaa euroa. 

Vuoden 2023 liikevaihtoa arviodaan kertyvän noin kuusi miljoonaa euroa.  

”Meeting Park syntyi elinkeinoelämän omista tarpeista elinkeinotoiminnan kehittämisyhtiön spin-offina”, perustaja ja toimitusjohtaja Casals sanoo.

”Erityisesti tietovaltaisilla ja kansainvälisesti toimivilla toimialoilla korostuu turvallisuuteen ja luottamuksellisuuteen liittyvät tarpeet tai haasteet. Siksi Meeting Parkissa on alusta saakka noudatettu yleistä salassapitovelvoitetta.”

Meeting Park

Tarjoaa monipuolisia kokous-, koulutus-, tapahtuma ja toimistotiloja sekä niihin liittyviä palveluita. Tilat varattavissa tarvittaessa vuorokauden ympäri.

Vuonna  2010 perustetun, sataprosenttisesti suomalaisen yhtiön omistaja ja toimitusjohtaja on Kare Casals.

Toimipisteet Kluuvissa, Kampissa ja Ruoholahdessa. Ruoholahden toimipiste (Meeting Park Oasis) on yli 6000 neliömetrillään yhtiön suurin toimipiste.