Merimakasiinin ja Eerikin Pippurin suosituimmat annokset

 

 

Ravintola merimakasiinista on näköala Helsingin telakalle. Meren antimista tunnettu, Roihan perheen omistama ravintola on palvellut Hietalahdenrannassa vuodesta 1986. Roihat omistavat myös ravintola Haikaranpesän Espoossa.

Mikä   Sinisimpukkakattila 16 e/22 e

Mitä   Höyrytettyjä sinisimpukoita kermaisessa valkoviiniliemessä. Lisäkkeenä ciapatta-leipää

Missä   Hietalahdenranta 14

Ravintolan kommentti ”Simpukoita menee paljon, sama resepti on ollut käytössä jo 30 vuotta. Bouillabaisse ja lohikeitto ovat myös suosittuja, varsinkin venäläiset turistit tilaavat niitä.”

 

Ravintola Eerikin pippuri avasi ovensa Ruoholahden ostoskeskuksessa viime marraskuussa. Se on järjestyksessä neljäs Eerikin Pippuri. Ketjun omistaa Cetin Harman.

Mikä   Mega Special 9,90 euroa

Mitä   Kebablihaa, kanakebablihaa, ranskalaisia, riisiä, salaattia, tomaatti- ja jogurttikastiketta.

Missä   Ruoholahden ostoskeskus

ravintolan kommentti ”Eerikin special on myös suosittu. Kasvisannoksista eniten menee Falafel salaatilla -annosta. Ei sitä mene paljon, mutta kuitenkin menee.”

 

Suosituin annos -sarjassa käymme alueen ravintoloissa ja tilaamme henkilökunnan mukaan suosituimman
annoksen. Aiemmin palstalla on esitelty Yeti Nepal, Clarionin Kitchen & Table, Pacific 7, Cargo, Skøgul, Poiju, Faro ja Gimis.

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi