Muutto Goldfingeriin – aikaa vain yksi tunti

Jami Nordlund ja Emilia Kronlund muuttivat Goldfinger-taloon huhtikuussa 2020. 

Uudessa talossa -sarjassa tutustutaan Goldfingerin taloon. Kultaisessa talossa on oma kuntosali ja lainakajakkeja. Emilia Kronlund ja Jami Nordlund löysivät asunnon Jätkäsaaresta vähän vahingossa.

Goldfinger-talon muoto on erikoinen. Saukonkadulle päin talo näyttää kapealta kolmiolta, kuin silitysraudan pohjalta. 

Arkkitehtuurikilpailussa voittaneen muoto on tuttu New Yorkin Manhattanilla sijaitsevasta ikonisesta Flatiron-rakennuksesta. 

Myös talon väri on erikoinen. Auringonpaisteessa talon pinta viidennestä kerroksesta ylöspäin välkehtii keltaisena kuin kulta. Talon nimi Goldfinger eli kultasormi onkin osuva. 

Taloyhtiö ja naapuritalo Goden Eye tarjoavat asukkailleen monia yhteiskäyttöön tarkoitettuja, maksuttomia tiloja ja palveluja, kuten kuntosalin, etätyöhuoneen, kerhotilan, SmartPost-automaatin ja lainattavia kajakkeja. 

Asukkaiden käytössä on myös kaksi vuokra-autoa.

Goldfinger-talo erottuu muodollaan muista rakennuksista.

Pohjanmaalais-satakuntalainen pariskunta  Emilia Kronlund ja Jami Nordlund löysivät syksyllä 2019 ensimmäisen yhteisen omistusasuntonsa Jätkäsaaresta pikaisesti – ja vähän vahingossa. 

”Olimme muutaman kuukauden aktiivisesti etsineet asuntoa eri alueilta Helsingin kantakaupungista ja Espoon puolelta”, Jami Nordlund kertoo. 

Jätkäsaari oli haussa mukana, mutta tarjontaa siellä ei ollut. Yhtä asuntoa Töölössä oli jo käyty katsomassa, mutta sitten karttahaussa yllättäen näkyi kaksi vapaata kolmiota Jätkäsaaressa. 

Alue oli molemmille tuttu, sillä pariskunta oli asunut aikaisemmin Nordlundin yksiössä Malagankadulla. 

”Soitin välittäjälle heti. Kun toivomamme asunto varmistui vapaaksi, löimme kaupat lukkoon”, Nordlund kertoo.

Asunto oli juuri se, mitä he olivat etsineet. Valoisa kolmio isolla parvekkeella ja omalla saunalla. Muuttamaan he pääsivät heti talon valmistuttua huhtikuun lopulla 2020.

Muutto oli koronatilanteen vuoksi järjestetty niin, että jokaisella asukkaalla oli muuttoon aikaa yksi tunti. Pariskunnan muuttomiesten lisäksi rakennuttaja tarjosi avuksi lauman muuttomiehiä. 

”Samaan aikaan muutti myös toisen asunnon asukkaat, joten piti olla tarkka tavaroiden liikkumisesta”, Kronlund kertoo.

 ”Uskomattoman hyvin ja tehokkaasti muutto sujui. Olimme valmiit alle tunnissa”, Nordlund jatkaa.

Ainoastaan yksi ylimääräinen rinkka ilmestyi heille muuton mukana. ”Sekin löysi oikean omistajansa myöhemmin.”

Reilun puolen vuoden jälkeen asunto on alkanut tuntua kodilta. Hillitty sisustus on valmis ja lamput ja taulut paikoillaan. 

”Joulu varmasti lisää vielä asunnon kodikkuutta, kun laitamme koristeita”, Kronlund sanoo.

Parasta 67-neliöisessä asunnossa molempien mielestä ovat useat, suuret ikkunat ja valoisuus. Sekä suurelta, lasitetulta parvekkeelta avautuva näkymä merelle ilta-aurinkoon. Näköyh­teys ulottuu myös Saukonaltaan toiselle puolelle Saukonpaateen ja siellä asuvien ystävien asuntoon. 

”He ovatkin yksi syy, miksi aikoinaan muutin Jätkäsaareen ensimmäisen kerran. Heillä vieraillessani huomasin miten kiva alue tämä on”, Nordlund kertoo.

Myös Kronlund pitää Jätkäsaaresta varsinkin sen sijainnin vuoksi. 

”Meidän on helppo kulkea töihin keskustaan. Sieltä löytyy myös kaikki tarvitut palvelut. Lisäksi pidämme kovasti merestä.” 

Viime kesänä pariskunta sai ystävältään venekyydin Vallisaareen suoraan kodin vierestä. Ensi kesän suunnitelmiin kuuluu melontaretki talonyhtiön kajakeilla. 

”Melomme Eiraan jäätelölle”, Nodlund suunnittelee.

Pipsa Sinkko-Westerholm, teksti ja kuvat
Jätkäsaari-Ruoholahti-lehti

Juttu on julkaistu joulukuun 2020 Jätkäsaari-Ruoholahti-lehdessä. Lehden näköisversion pääset lukemaan tästä linkistä.