Näillä teillä sattuu ja tapahtuu – Jätkäsaaren ja Ruoholahden tieliikenneonnettomuudet kolmelta vuodelta

Koko alueen karttaan pääset klikkaamalla linkkiä jutun lopusta. Grafiikka Rauno Hietanen / Edvin Ingman

Pelti rytisee varsinkin Mechelininkadun ja Jätkäsaarenlaiturin risteyksessä.

Teksti Rauno Hietanen

Jätkäsaari ja Ruoholahti ovat vilkasliikenteistä seutua. Se näkyy myös onnettomuustilastoissa. Oheiseen karttaan on kerätty poliisin tietoon tulleet tieliikenneonnettomuudet kolmelta tuoreimmalta tilastoidulta vuodelta (2019–2021).

Kartan lähteenä on Tieliikenneonnettomuustilasto, jonka pohjalta Ramboll on kerännyt tiedot verkossa julkaistuun interaktiiviseen karttaansa. Tilastoiduista onnettomuuksista suurin osa on niin sanottuja peltikolareita, jotka eivät ole johtaneet loukkaantumisiin. Jos onnettomuus on johtanut loukkaantumiseen, siitä on aina erikseen maininta oheisessa kartassa. Kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia tapahtui alueella kaksi vuosina 2019–2021. Ne on myös mainittuina kartassa.

Liikennevalvontatoiminnan johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kuvaa Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueen onnettomuuksia hyvin tyypillisiksi Helsingissä.

”Onnettomuudet kasaantuvat risteysalueille, joissa on liikenenvalot.”

Onnettomuuksia on erityisesti sattunut Mechelininkadun ja Jätkäsaarenlaiturin risteyksessä. Toinen onnettomuusaltis paikka on Länsiväylän ja Porkkalankadun risteys. Molemma risteykset ovat liikennemääriltään kaupungin vilkkaimpien joukossa. Nämä risteykset ovat myös Tallinnan-laivojen purkuliikenteen reitillä.

Juttu on julkaistu helmikuun 2023 Jätkäsaari–Ruoholahti-lehdessä 2023. Lue koko juttu ja tutustu karttagrafiikkaan näköislehdestä TÄSTÄ

Koko Suomen onnettomuustilastoihin voi tutustua Rambollin karttapalvelussa. Siihen pääset TÄSTÄ