Näin Jätkäsaari ja Ruoholahti äänestivät eduskuntavaaleissa 2023

Yli 80 prosenttia antoi äänensä alueella. Eniten ääniä alueelta saivat Elina Valtonen, Jussi Halla-aho ja Nasima Razmyar.

Teksti: Rauno Hietanen

Jätkäsaaressa ja Ruoholahdessa äänestettiin tuttuun tapaan vilkkaammin kuin Helsingissä ja Suomessa keskimäärin.

Huhtikuun ensimmäisenä sunnuntaina pidettyjen eduskuntavaalien äänestysprosenttien keskiarvo Jätkäsaaren ja Ruoholahden äänestysalueilla oli 81,3. 

Koko maan äänestysprosentti oli 71,9 ja Helsingin vaalipiirin 77,5. 

Jätkäsaaressa ääniä annettiin kolmella eri äänestyslaueella (6B, 6C ja 6D) ja näiden keskimääräinen äänestysprosentti oli 82,2. Ruoholahden äänestysalueella äänestysprosentti oli 78,4.

Alueiden suosituin puolue oli kokoomus, kakkosena sosiaalidemokraatit ja kolmantena vihreät.

Äänestysaktiivisuudesta ennakoitiin vähintään yhtä korkeaa kuin neljä vuotta sitten. Lopulta äänestysprosentti asettui 71,9 prosenttiin joka on 0,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime eduskuntavaaleissa.

Jätkäsaari–Ruoholahdessa annettiin ääniä eniten kokoomuksen Elina Valtoselle, yhteensä 942 ääntä. Kakkossijalla oli  Jussi Halla-aho (ps)  478 äänellä ja Nasima Razmyar (sd) 454 äänellä. Heidät kaikki valittiin eduskuntaan. 

Alueella asuvista ehdokkaista jätkäsaarelainen Veli-Pekka Dufva keräsi Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueilta 190 ääntä ja yhteensä Helsingin vaalipiiristä 1810 ääntä.  Jätkäsaarelainen Silja Borgarsdóttir Sandelin keräsi alueelta 74 ääntä ja koko vaalipiiristä 1471 ääntä.  Kummankaan äänet eivät riittäneet eduskuntaan.