PÄÄKIRJOITUS Jätkäsaaren hotellibuumi tietää hyvää paikallisille

 

 

PÄÄKIRJOITUS MAALISKUU 2018

Jätkäsaareen rakennetaan hotellien keskittymää. Peräti viisi hotellihanketta on jonossa uuteen kaupunginosaamme.

Tuorein tulokas on Vastint Hospitalityn Moxy-nimellä kulkeva hotelliketju lähes 200 huoneellaan. Helsingin kaupunkiympäristölautakunta puolsi äskettäin tontin varaamista Vastintille Välimerenkadun länsipäästä.

Lähivuosina Jätkäsaareen noussee lisäksi Wood City, Art Hotel Helsinki, Hellsten Hotel Apartments ja Royal Areenan kylpylähotelli-urheiluareena.

 

Helsingin hotellibuumia on perusteltu muun muassa sillä, että yritys- ja seminaarivieraita olisi tulossa paljon nykyistä enemmän Suomeen, mutta pieni hotellikapasiteetti on jarruna.

Jätkäsaaren ja Ruoholahden asukkaille sekä yrityksille hotellit tietävät hyvää. Palvelut pysyvät hyvätasoisina, kun lähiliikkeissä käyvät paikallisten lisäksi hotelliyöpyjät.

Kaupungin suopean suhtautumisen uusiin hotelleihin ymmärtää myös, kun lähestytään asiaa seminaarivieraiden lompakoiden kautta. Kokousvieras kuluttaa palveluihin moninkertaisesti sen määrän, mitä Helsingissä piipahtava risteilymatkailija.

”Yksi kongressivieras jättää keskimäärin 1 900 euroa vierailullaan kaupunkiin. Risteilyasiakas jättää noin sata euroa kaupunkiin”, Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen vertasi keväällä 2016.

Finlandia-talo on yksi suurimmista seminaarijärjestäjistä Helsingissä. Se on opetellut muutamassa vuodessa tekemään bisneksensä erilaisista yritystapahtumista. Orkesterit muuttivat Finlandia-talosta Musiikkitaloon vuonna 2011. Nyt talon liikevaihto on huomattavasti suurempi kuin orkesteriaikoina. Toki tarjontaan kuuluu nykyäänkin kulttuuritapahtumia, mutta seminaareista on tullut sen syömähammas.

 

Jätkäsaaren ja Ruoholahden yritysten kannattaa pitää hyvää huolta alueen hotellivieraista. Alueen yritysten ja kulttuuritahojen kannattaa myös selvittää, minkälaisille asoille seminaarivieraat avaavat lompakkonsa nyörit.

Toivottavasti esimerkiksi Keskuskorttelit palveluineen ovat niin houkuttelevia, että paikallisten lisäksi hotelliyöpyjät käyvät siellä. Jätkäsaaren Keskuskorttelit nousevat 2020-luvulla Välimerenkadun päähän suurin piirtein siihen, missä  8- ja 9-ratikoilla on kääntösilmukka.

Jo huhtikuun alussa yösijojen määrä kasvaa alueella, kun Holiday Inn Ruoholahti palaa vahvuuteen. Se on ollut suljettuna joulukuusta asti uudistustöiden takia.

 

Rauno Hietanen

raunohietanen@ruoholahdensanomat.fi

 

Maaliskuun Ruoholahden Sanomat jaetaan alueen asukkaille 14.3. 2018