Paikallisena hammaslääkärinä jo 20 vuotta

Jussi Jaakkola on ollut Hammaslääkäriasema Ruohonjuuressa vuodesta 1999 lähtien. Sari Ojan kauneskeskuksessa lasten suosikki on kampaamotuolina toimiva auto.

Konkariyritys & tulokas -sarjassa tutustutaan sekä alueella pitkään toimineisiin että täällä juuri aloittaneisiin yrittäjiin.

KONKARI Jussi Jaakkola aloitti Hammaslääkäriasema Ruohonjuuressa vuonna 1999.
”Juuri tuli kaksikymmentä vuotta täyteen”, Jaakkola kertoo.
Etelä-Haagassa asuva Jaakkola ajautui Jätkäsaareen sattuman kautta, kun aseman silloinen omistaja etsi hammaslääkäriä vuokratuolille.

Vihreävalkoinen Ruohonjuuri-kyltti on tuttu monelle paikalliselle, onhan se ollut Jaalarannassa paikallaan pian 25 vuotta. Liikkeen perusti hammaslääkäri Anne Hiiri vuonna 1995.
Tuttu on myös Hammaslääkäriasema Ruohonjuuren yrittäjä Jussi Jaakkola.
”Tulin tänne töihin heti kun valmistuin Ruskeasuon hammaslääketieteen laitokselta. Missään muualla en ole ollut hammaslääkärinä töissä”, Jaakkola kertoo.


Jaakkola oli ensin orientoitumassa Ruohonjuuressa. Sen jälkeen hän toimi tiloissa ammatinharjoittajana vuokrasuhteessa.
Vuonna 2016 asema siirtyi kokonaan Jaakkolan omistukseen.


Hammaslääkärin arki ei ole Jaakkolan mukaan juuri muuttunut vuosien varrella. Amalgaamipaikkoja ei enää tehdä ja oma hampaisto pyritään säilyttämään mahdollisimman pitkään.
”Tarkastukset, paikkaukset ja hammaskiven poistot ovat normaaliarkea, sitten tulee tehtyä keraamisia laminaatteja, kruunuja ja siltoja sekä jonkin verran implanttiprotetiikkaa.”
Ruohonjuuressa käy Jaakkolan mukaan paljon paikallisia asukkaita ja lähialueilla työskenteleviä.
”Kaikki ovat edelleen tervetulleita”, toivottaa Jaakkola.

TULOKAS Kauneuskeskus Coddler & Toddlerin yrittäjä Sari Ojan liikeidea koko perheen kauneuskeskuksesta syntyi hänen ollessaan äitiyslomalla.
”Tänne perheet voivat tulla yhdessä, eivätkä lapset rajoita tekemistä ja menemistä”, tuore yrittäjä kertoo.

Sari Oja havahtui äitiyslomalla siihen, että moni palvelu oli hankalasti saavutettavissa lasten kanssa.
”Sali, jossa oli lapsiparkki, oli ainoa paikka minne itse pääsin.”
Espoossa asuva markkinointi- ja myyntitaustainen Oja aloitti äitiyslomallaan kampaajan opinnot tähtäimenään oma yritys. Hänellä alkoi hahmottua idea kauneuskeskuksesta, joka toivottaisi tervetulleeksi vaikka koko perhe kerralla.


”Täällä lapset eivät rajoita palveluiden hyödyntämistä, vaan se voikin olla jotain kivaa yhdessä tekemistä.”
Oja avasi maaliskuussa Coddler & Toddler -kauneuskeskusen Välimerenkadun puukerrostalon alakertaan. Isossa, noin 170 neliön tiloissa on pienille asiakkaille katseenvangitsijana kampaamotuolina toimiva auto sekä ajankuluksi kokonainen leikkihuone. Aikuisten palvelut ovat omalla puolellaan. Coddler & Toddlerin pääpaino on hiuksissa, kynsissä ja ripsissä, mutta muitakin palveluja löytyy.
”Yhtä lailla palvelemme myös miehiä.”

Ruoholahden Sanomat