Rakennekynnet veivät mukanaan risteilyllä 1990-luvun alussa

Ulla Leppäkoski-Juvonen perusti yrityksensä vuonna 1998. Toimipiste löytyy Santakadulta.

YRITTÄJÄSARJASSA tutustutaan Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella työskenteleviin ja alueen läpi kulkijoihin.

KONKARI Se oli risteily, jossa naisille oli järjestetty kaikenlaista ohjelmaa. Siellä Ulla Leppäkoski-Juvonen näki ensimmäistä kertaa rakennekynnet.


”Pistin heti koko matkakassani siihen, että sain itselleni sellaiset kynnet”, ruoholahtelainen Nail Station -yrittäjä muistelee risteilyä vuodelta 1991.
Rakennekynsien maahantuoja ja kouluttaja huomasi tuolloin Leppäkoski-Juvosen kiinnostuksen, ja kysyi, halusiko hän tulla koulutukseen.
”Ja minähän halusin.”

Ulla Leppäkoski-juvosen identiteetti rakentuu yrittäjyyden kautta.
”Haluan säilyttää sen vapauden, joka minulla yrittäjänä on. Olen aina ollut myyntihenkinen”, hän sanoo.


Lapsena Leppäkoski-Juvonen leikki kauppaa isänsä rakentamassa majassa ja myi sukulaisilleen tekemiään leivänpalasia. Nykyään hän ajaa yrittäjien etuja Lounais-Helsingin yrittäjien hallituksessa.


Leppäkoski-Juvonen perusti kynsistudio- ja kauneudenhoitoyrityksensä Nail Stationin vuonna 1998. Yritys myös kouluttaa ja maahantuo rakennekynsiä.


Maahantuontiin hän ryhtyi, kun silloinen tarvikkeiden maahantuoja kaksinkertaisti hintansa.


”Ajattelin, että ei ole totta, tämä on ainoa maahantuoja. En ollut heti valmis maahantuontiin, mutta asia jäi kytemään ja siitä meni 3–4 vuotta kun toin ensimmäiset tavarat Suomeen.”


Nail Stationin tilat ovat sijainneet muun muassa Eerikinkadulla ja Hietalahdenkadulla. Viisi vuotta sitten yritys muutti Santakadulle – samaan taloon, jossa Leppäkoski-Juvonen on pian asunut 18 vuotta.
Vuonna 2010 Leppäkoski-Juvonen perusti Nail Stationin rinnalle Nail Nation -yrityksen, joka keskittyy maahantuontiin ja koulutukseen.

Kristiina Leskinen avasi Hypoxi-studion Välimerenkadulle tammikuussa. Asiakas Tiamari Sipilä kuntoilee paineistetussa laitteessa.

TULOKAS Hypoxi-yrittäjä Kristiina Leskinen on pitkään asunut Jätkäsaaressa. Hän avasi oman studionsa vuoden alussa Välimerenkadulle.

”Jätkäsaari on minulle tosi rakas paikka ja sen takia halusin tänne tämän yrityksen. Tänne on hyvät kulkuyhteydet ja tämä on kasvava alue”, vuodesta 2001 alueella asunut Kristiina Leskinen kertoo.


”Halusin omalla pienellä panoksellani lisätä alueen palvelutarjontaa.”
Leskinen avasi tammikuussa Hypoxi-studion Välimerenkadulle. Hypoxi on Itävallassa perustettu yritys, jonka ilmanpainevaihteluun perustuva patentoitu teknologia on käytössä yli 40 maassa.


Paitsi rasvanpolttoon kehon ongelma-alueilla, Hypoxia käytetään myös urheilusuorituksista ja leikkauksista palautumiseen.


Hypoxi-laitteet valmistetaan Itävallassa, ja itsenäiset yrittäjät, kuten Leskinen, ostavat laitteet itselleen.


Liikunta-ala on Leskiselle tuttu jo ennen Hypoxi-studion perustamista. Latinalaistanssia aktiivisesti harrastava Leskinen on työskennellyt liikunnan parissa yli 25 vuotta, muun muassa personal trainerina ja ryhmäliikuntaohjaajana.

Ruoholahden Sanomat