Rakentamisen painopiste siirtyy Saukonlaituriin ja Atlantinkaarelle

Saukonpaadenranta on saanut grillipaikan, penkkejä ja pöytiä.

 

Karibiankortteleiden korkeimmat asunnot ovat 16. kerroksessa.

 

Jätkäsaaren rakentamisen painopiste siirtyy tänä vuonna länsiosaan saarta.

”Seuraavien vuosien aikana Saukonlaiturin ja Atlantinkaaren alueilla käynnistyy vuosittain yhteensä noin 800 asunnon rakentaminen ja mukana on kaikkia hallintamuotoja”, kertoo Jätkäsaaren alueen rakentamisen projektinjohtaja Outi Säntti Helsingin kaupungilta.

”Näistä Saukonlaituri on merellinen osa-alue, kun taas Atlantinkaaren alue on Hyväntoivonpuiston eteläosaan rajautuva”, Säntti kuvailee.

Crusellin siltaa lähellä olevalla Saukonpaaden alueella asuntorakentaminen sen sijaan alkaa olla loppusuoralla.

”Vain yksi Lemminkäisen niin sanotuista town house -korttelin tonteista on vielä käynnistymättä. Loppuosa puistosta tehdään kun viimeinenkin kohde valmistuu parin vuoden päästä.”

Saukonpaadenranta onkin saanut monen ulkoilijan iloksi valmiin terassialueen, jossa voi meren äärellä grillailla ja nauttia eväistä. Kaarevia lepotuolejakin on asennettu muutama aivan rannan tuntumaan.

Rantakaistaletta on kehuttu sosiaalisessa mediassa viime viikkoina.

 

Saukonlaituriin kohoaa alueen uusia maamerkkejä. Karibiankortteleiksi kutsutuissa taloissa korkeimmat asunnot ovat 16. kerroksessa.

Atlantinkadun rakennukset puolestaan ovat suurelta osin 5–7-kerroksisia.

”Atlantinkadun varren korttelirakenne on muunnelma perinteisestä kantakaupungin umpikorttelista ja rakennusten kerroskorkeudet ovat pääosin 5–7 kerrosta, paitsi kadun molempiin päihin sijoittuvat 12–14-kerroksiset rakennukset”, Säntti sanoo.

Jätkäsaaren ensimmäisen asemakaava-alueen eli Jätkäsaarenkallio–Hietasaaren alueen lähes kaikkien talojen rakentaminen on jo käynnistynyt.

 

Kaupunki järjestää Jätkäsaari-teemaillan paikallisessa kirjastosssa maanantaina 22.1.

Asukkaat voivat tavata Jätkäsaaren alueen rakentamisesta, kaavoituksesta, liikennesuunnittelusta, julkisesta liikenteestä ja sataman toiminnasta vastaavia asiantuntijoita.

Tilaisuus alkaa tietoiskuilla, joiden jälkeen asiantuntijat ovat tavattavissa omissa pisteissään.

Paikalla on myös Ruoholahden Sanomat omalla pisteellään, jonne voit tulla kertomaan, mistä lehden pitäisi kirjoittaa, tai vaikkapa kertoa mielipiteesi uudistuneesta lehdestä.

Teemailta Jätkäsaaren infokeskuksessa ja kirjastossa 22.1. kello 17–19 (Tyynenmerenkatu 1)

 

 

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi