Roskat pois -kävely kerran kuussa Jätkäsaaressa

Irene Mäentie järjestää Roskat pois -kävelyn Jätkäsaaressa joka kuukauden toisena tiistaina.
(kuva: Irene Mäentien arkisto)

”Tietenkin roskien keräys on tässä se pääasia, mutta yhteisöllisyys on myös erittäin tärkeä asia”, roskakävelyn perustaja sanoo. 

Jätkäsaarelainen Irene Mäentie järjestää kuukausittain Roskat pois  -kävelyjä. Parituntisiin siivoustalkoisiin ovat kaikki tervetulleita.

”Idea lähti siitä, kun nuori jätkäsaarelainen Aino Karvonen kirjoitti Facebookissa Jätkäsaaren roskaisuudesta. Ajattelin, että tähän on yksinkertainen  ratkaisu ja tälle pitää tehdä jotain”, Mäentie kertoo.

Hän otti Karvoseen yhteyttä ja he tapasivat kahvilassa. Pian oli siivousryhmä perustettu.

Erikoiskirjastonhoitaja Mäentie on tottunut työssään organisoimaan erilaisia asioita, joten roskakävelyn perustaminen sujui rutiinilla. 

Hän on myös aiemmin järjestänyt roskake­räyksiä.

”Tietenkin roskien kerääminen on tässä pääasia, mutta pidän yhteisöllisyyttä myös erittäin tärkeänä. Roskia kerätessä ihmiset tutustuvat toisiinsa. Etenkin kun on näin kurja aika, niin moni kaipaa juttukaveria”, Mäentie sanoo.

Tammikuussa siivousiltaa ei järjestetty lumimyräkän takia, mutta helmikuussa ryhmä tapaa tiistaina 9.2. kello 18, vaikka roskat saattavatkin lymytä lumen alla. Roskat pois -kävely järjestetään joka kuukauden toisena tiistaina kello 18 alkaen. Tapaaminen Juutinraumankadun päässä Hyväntoivonpuiston portin luona.

Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti