Ruoholahden lekkipuistoon tulee koodariteema

Ruoholahden leikkipuistoon tulee teemallisia erikoisleikkivälineitä, jotka suunnitellaan ja toteutetaan lastenkirjailija Linda Liukkaan ideoiden mukaan. (kuva: Näkymä Oy)

Leikkipuisto saa erikoisleikkivälineet, jotka suunnitellaan ja toteutetaan lastenkirjailija Linda Liukkaan ideoiden pohjalta. Arkkitehtitoimisto Näkymä vastaa suunnittelusta.  

Monitoimitorni, karuselli, trampoliini, frisbeegolf-kori.

Muun muassa tätä on luvassa, kun Ruoholahden leikkipuisto uudistuu.

Helsingin kaupungin puistosuunnitelmaluonnokseen voi nyt tutustua täällä . Suunnitelmaa voi kommentoida 1. maaliskuuta asti.

Puistosuunnitelma koskee Ruoholahdenpuistossa sijaitsevan Leikkipuisto Ruoholahden peruskorjausta ja perustuu voimassa oleviin asemakaavoihin. 

Arkkitehtitoimisto Näkymä suunnittelee puistoa lastenkirjailija Linda Liukkaan ideoiden pohjalta. 

Liukas on tullut tunnetuksi Hello Ruby -hahmostaan, joka opettaa lapsille koodausta muun muassa leikkien avulla. 

Puiston pääleikkivälineeksi on suunniteltu kaksiosaista leikkitornia, joka kuvastaa tietokoneen prosessoria. Isommille lapsille suunnattu monitoimitorni sisältää muun muassa kiipeily- ja liukutoimintoja. 

Suunitelmissa on myös keinuja, leukatanko, nojapuut, leikkimökki ja kummun päälle uusi huvimaja. Puiston tietokoneteemallisuus on suunniteltu leikki-ikäisille ja alakoululaisille, mutta ”suunnitelmissa huomioidaan myös vanhemmat kävijät”.

Puiston aikaisempi luonne avarana paikkana halutaan säilyttää. Iso nurmialue ja kumpu säilyvät. Toiminnalliset leikkivälineet tulevat enimmäkseen puiston reunoille.

Koko leikkipuisto aiotaan kauttaaltaan aidata 140 senttiä korkealla aidalla. Käyntiporteista tulee sellaisia, että pienet lapset eivät saa niitä itse auki.

Kaupungin tavoite on, että puiston suunnitelma hyväksytään keväällä 2022 ja rakentaminen alkaisi vuonna 2023.

Rauno Hietanen
Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti