Ruoholahden punainen kenttä paranee ja Jätkäsaaren kirjasto laajenee Oodin kaltaiseksi – jos ne saavat asukkailta tarpeeksi ääniä OmaStadissa

Uuden ajan kirjasto ja asukaskeskus? Jätkäsaaren kirjaston laajennus saattaa tällä kertaa saada tarpeeksi ääniä paikallisilta. Äänestää voi pankkitunnuksilla lokakuun ajan netissä, tai Jätkäsaaren kirjastossa torstaina 14.10. kello 16–18. (kuva Rauno Hietanen)

Jätkäsaaren kirjaston muuttaminen uudenlaiseksi asukaskeskukseksi on jälleen kaupunkilaisten äänestettävänä OmaStadi-hankkeessa. Viime kerralla ääniä tuli melkein tarpeeksi.

Oma Stadi -äänestys etenee. Kyseessä on lähes yhdeksän miljoonan euron suuruinen rahapotti, jonka kaupunki on sitoutunut käyttämään kaupunkilaisten ehdottamiin hankkeisiin.

Jätkäsaaressa ja Ruoholahdessa on monta hanketta, joita kaikki helsinkiläiset voivat äänestää. Myös jo 12-vuotiaat pääsevät äänestämään omilla Wilma-tunnuksilla.

Miltä kuulostaisi lailliset graffitiseinät Jätkäsaareen ja Hernesaareen? Tämän idean kustannusarvio on 50000 euroa. Yleisövessa Lapinlahden alueen käyttäjille 150000 eurolla? Tai Ruoholahden punaisen kentän parantaminen 260000 eurolla? Kaikkia näitä voi äänestää jo nyt. 

Ehkä tällä kertaa Jätkäsaaren kirjastosta saadaan äänestettyä Oodi-kirjaston tapainen uuden ajan asukaskeskus? Idean mukaan kirjastoa laajennettaisiin ja sinne tehtäisiin erilaisia käsityö- ja harrastustiloja. Ehdotuksen kustannusarvio on 425 000 euroa. Tämä hanke oli vähällä toteutua viime äänestyksessä, mutta se jäi lopulta Lauttasaaren uimalaiturin varjoon.

Eteläiseen suurpiirin alueella, johon Jätkäsaari ja Ruoholahti kuuluvat, jätettiin 150 kriteerit täyttävää ehdotusta. 

”Yhteiskehittämisvaiheessa ideoista työstettiin ehdotuksia, joista syksyn äänestyksessä on mukana yli 50 eteläisen Helsingin kehittämiseen liittyvää loistavaa ehdotusta”, kaupungin stadiluotsi Jarkko Laaksonen kuvailee.

Laaksonen sanoo, että kaupunkilaisten ehdotuksissa korostuvat lähiluonto, liikunta ja ulkoilu sekä yhdessä tekeminen.

Äänestys on käynnissä 6.–28.10. 2021

– Jokainen tänä vuonna 12 vuotta täyttävä ja sitä vanhempi helsinkiläinen pääsee äänestämään OmaStadissa.

– Äänestys tapahtuu verkossa 6.–28.10. sivulla omastadi.hel.fi.

– Äänestää voi niin montaa ehdotusta, kuin alueen budjettiin mahtuu. 

– Jokainen saa äänestää yhden suurpiirin lisäksi suosikkejaan myös koko kaupunkia koskevien yhteisten ehdotusten joukosta.

– Eteläisen suurpiirin, johon Jätkäsaari ja Ruoholahti kuuluvat, määräraha on 1,3 miljoonaa euroa.

– Äänestämistä varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

– Koululaiset voivat tunnistautua myös Wilma-tunnuksilla.

– Äänestää voi myös menemällä torstaina 14.10. Jätkäsaaren kirjastoon klo 16-18 välillä.

omastadi.hel.fi