Sähköpotkulaudoille tulee pysäköintikieltoalue – katso mihin Jätkäsaaressa ja Ruoholahdessa saa jatkossa pysäköidä

Toukokuussa 2020 Ruoholahden kanavasta löytyneitä sähköpotkulautoja.

Teksti ja kuva: Rauno Hietanen

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti kokouksessaan tiistaina 21. maaliskuuta 2023 kieltää holtittoman sähköpotkulautojen pysäköinnin Etelä-Helsingissä.

Pian alkavalla sähköpotkukaudella koko eteläinen Helsinki Lauttasaaresta Katajanokalle – keskusta, Etu-Töölö ja Kruununhaka mukaan lukien – on pysäköintikieltoaluetta, jonka sisällä vuokrattaville sähkökulkupeleille osoitetaan lukuisia pysäköintipaikkoja. 

Myös Jätkäsaari ja Ruoholahti ovat jatkossa tätä pysäköintikieltoaluetta. Pysäköintipaikkoja tännekin tulee runsaasti, ja alustavat sijainnit selviävät oheisista kartoista alla.

Sallittujen pysäköintipaikkojen merkitseminen katukuvaan on tarkoitus aloittaa kevään aikana. 

Sähköpotkulautojen parkkipaikat Jätkäsaaressa. (lähde: Helsingin kaupunki)
Sähköpotkulautojen parkkipaikat Ruoholahdessa. (lähde: Helsingin kaupunki)

Pysäköintiratkaisuihin liittyvien järjestelyiden toteuttaminen aloitetaan huhtikuun aikana vaiheittain.

Vuokrattavien sähköpotkulautojen “parkkipaikkoja” tulee Helsinkiin noin 250 kappaletta ja suurin osa näistä paikoista saadaan muuttamalla auton parkkiruutuja potkulautaruuduiksi. Myös aukioille ja toreille tulisi parkkeja. Potkulautaparkki osoitettaisiin esimerkiksi merkinnällä kadun pinnassa ja/tai kyltillä.

Sähköpotkulautojen määrän – tai laveammin mikroliikkumisvälineiden – kasvu on tuonut ongelmia varsinkin niiden pysäköinnin suhteen. Liikkumavälineitä on jätetty käytön jälkeen kaduille miten sattuu, ja tästä on koitunut vaaraa ja haittaa muille liikkujille ja kunnossapidolle. 

Lisätietoja pysäköintipaikoista ja päätösasiakirja kaupungin sivuilla, klikkaa TÄSTÄ  ja sen jälkeen valitse asiakohta 5.