Saunavuoro korkeuksissa

Itämerentornista näkyy muun muassa Crusellin silta ja Lauttasaari.

 

 

Ruoholahden ja Jätkäsaaren torneista pääsee nauttimaan huikeista näkymistä saunassa istuen. Myös alueen kerrostaloissa yhteissaunat on on usein sijoitettu kattotasoon.

 

Oman kaupunginosan näkymät vetävät puoleensa. Tämän huomasivat muun muassa hotelli Clarionin työntekijät.

”Yllätyimme positiivisesti, miten paljon paikallisia yöpyjiä meillä on”, sanoo vastaanottopäällikkö Jenni-Maria Satopää puolentoista vuoden ikäisestä Clarionista.

Clarionin saunatilat ulkoaltaineen on kaikkien hotelliyöpyjien käytössä. Erikseen saunatilaa ei vuokrata.

”Kyselyjä on kyllä tullut yksityistilaisuuksiin”, Satopää kertoo.

Hotelli Clarionista näkee muun muassa HTC-toimistotalot.

 

Clarionin huipulta on hyvät näkymät Itämerentorniin, keskusta-alueen korkeimpaan toimistorakennukseen. Sen 16:ssa kerroksen saunatiloista ja isolta ulkoterassilta avautuu näkymät niin Ruoholahteen, Jätkäsaareen, Lauttasaareen kuin Lapinlahteen ja Seurasaarenselälle.

”Vuokraamme tilaa kiinteistön nimiin ja vain yrityskäyttöön”, kertoo ravintolapäällikkö Merja Emet tornin katutason Antell-ravintolasta.

Ruoholahden kattosaunojen konkariosastoa edustava hotelli Seaside on jäänyt uusien tulokkaiden jälkeen korkeudessa, mutta sen avonaiselta terassilta on esteettömät näkymät  Ruoholahden ja Jätkäsaaren suuntaan sekä Helsingin sataman rakennuksiin.

Saunatilat ovat kerroksissa 10 ja 11. Kahden kerroksen korkuiset ikkunat tekevät tilasta avaran. Pienet kierreportaat johtavat yläkertaan saunatiloihin.

”Asiakkaita käy laidasta laitaan. Päiväsaikaan tämä on aktiivisessa kokouskäytössä”, kertoo kokous- ja tapahtumapäällikkö Tiina Ruuska.

Seasiden kattoterasslita näkee muun muassa Helsingin telakan.

 

FAKTA x 3

Itämerentorni 

Keskustan korkein toimistorakennus.

Itämerentorni valmistui vuonna 2000 Sitran pääkonttoriksi. Sitra muutti tornista pari vuotta sitten naapurirakennukseen. Tornin toimitiloissa on useita eri yrityksiä vuokralla.

Tilat: Saunatilat ovat ylimmässä eli 16. kerroksessa. Salissa ruokailee noin 40 henkeä. Cocktailtilaisuuksiin mahtuu noin 70 henkeä. Tiloissa keittiö ja terassilla grillausmahdollisuus.

Hinta: 100 euroa tunnilta tai 500 euroa koko ilta. Hintoihin lisätään alv.

Itämerentornin sauna.

 

Hotelli Clarion

Saunatilat vain hotellissä yöpyjille.

Vuonna 2016 valmistunut hotelli Clarion on näköalakolmikon uusin tulokas. Hotellin 16:ssa  kerroksessa sijaitsevat saunatilat on varattu pelkästään hotellissa yöpyjille.

Tilat: sauna- ja suihkutilat miehille ja naisille. Ulkoallas ja terassialue, josta näköalat kolmeen suuntaan.

Hintaesimerkki: Hotelliyön hinta 98 euroa, sisältää aamiaisen sekä saunatilojen ja kuntosalin käytön.

Clarionin sauna.

 

Hotelli Seaside 

Kattotilat kahdessa tasossa.

Radisson blu -ketjuun nykyään kuuluva Seaside-hotelli toimii kahdessa 1930- ja 1940-luvuilla rakennetuissa kiinteistöissä, joita yhdistää 1993 valmistunut uudisrakennus.

Tilat: Kahdessa kerroksessa. Alakerta on varattu ruokailulle ja kokouksille, yläkerrassa ovat saunatilat.

Hintaesimerkki: tilavuokran lähtöhinta 700–800 euroa yhdeltä illalta. Kokouspaketit noin 80 euroa per henkilö per päivä.

Seasiden sauna.

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi

 

Jätkäsaaressa taloyhtiöiden ylimmät kerrokset on usein otettu yhteiskäyttöön. Lue koko juttupaketti Ruoholahden Sanomien näköislehdestä