Scuba ja Lilo viihtyvät kaupunkilähiön koirapuistoissa

Alec Koskinen ulkoilee Lilon kanssa usein Länsilinkin koirapuistossa.

 

Helsingissä on enemmän koiria kuin koskaan, ja niiden määrä on suuri myös Jätkäsaari–Ruoholahden alueella. Koirat ja koiranomistajat otetaan huomioon kaupunkisuunnittelussa ja palveluissa.

 

Vapaana juokseminen on tärkeää koirille, ja siihen kaupunki tarjoaa erilaisia koirapuistoja ja -aitauksia. Jätkäsaari-Ruoholahdessa on tällä hetkellä kaksi puistoa: Länsilinkin ja Lapinlahden puistot.

Kolmas puisto on tekeillä Selkämerenpuistoon. Helsingin kaupungin rakennusinsinööri Petra Rantalaisen mukaan koirapuisto valmistunee vuonna 2019.

Uutta koirapuistoa odotetaan jo. Nina Lindbladin mukaan se on tervetullut Jätkäsaareen, ja koiraihmiset ovat puhuneet siitä jo kauan.

Lindblad kertoo ulkoilevansa paljon alueen puistoissa 2,5-vuotiaan kääpiövillakoira Scuban ja puolivuotiaan vauvansa kanssa. Scuba onkin paljastassuinen ruoholahtelainen, sillä se on asunut koko elämänsä täällä.

Nykyisistä puistoista Lindblad pitää enemmän Lapinlahden koirapuistosta.

”Lapinlahden puisto on hyvänkokoinen, ja on tärkeää, että siinä on eri puolet isoille ja pienille koirille. Sijainti on myös mukava. Hietsu ja Lapinlahti ovat tässä lähellä. Toisaalta sijainti voi osaltaan vaikuttaa siihen, ettei puisto ole kovin ahkerassa käytössä, vaan siellä on usein yksinäistä. Se on hieman sivussa.”

 

Nina Lindbladin Scuba-koira on paljastassuinen ruoholahtelainen.

 

Länsilinkin koirapuistoa Lindblad moittii, sillä se on tylsä sekä ihmisille että koirille.

”Ja vaikka puisto remontoitiin äskettäin niin siellä ei ole puita, joten kesäkuumalla ei ole myöskään varjoa. Toki on hienoa, että täältä löytyy puistoja, sillä koiria riittää.”

Alueen koirapalveluihin Lindblad sanoo olevansa tyytyväinen.

”Uusi eläinlääkärikin avasi vastaanoton Jätkäsaareen äskettäin. Ruoholahden ostoskeskuksessa on lemmikkieläinkauppa, ja Citymarketistakin saa vaikka mitä.”

Kun Lindblad oikein pohtii, hän keksii jotain negatiivistakin: liian lujaa kaahaavista pyöräilijöistä on joskus harmia etenkin kanavan pohjoispuolella. Kaiken kaikkiaan Jätkäsaari–Ruoholahti on kuitenkin Lindbladin mielestä oikein viihtyisä koirille.

”Scuba tykkää alueesta, täällä on mukavan vihreää. Olen usein ulkoilemassa koiran ja lastenvaunujen kanssa, niin leveillä kaduilla mahtuu liikkumaan, toisin kuin kantakaupungissa. Merenranta ja kanavaranta ovat kauniita, mutta Jätkäsaaren puolelle ei tule lähdettyä lenkille. Kunhan alue valmistuu, niin siellä on miellyttävämpi liikkua.”

Alec Koskinen ulkoilee ranskanbulldoggi Lilon kanssa usein Länsilinkin koirapuistossa. Koskinen toivoo, että puistossa olisi leluja koirille.

”Joissakin puistoissa on omistajien tuomia palloja, frisbeeitä tai muita. Lisäksi hiekka on huono alusta omistajan kannalta, sillä se tarttuu koiran turkkiin ja leluihin. Ja sitä kautta tietenkin koiran suuhun. Esimerkiksi tekonurmi voisi olla parempi”, pohtii Koskinen.

Hän kiittelee Länsilinkin koirapuistoa sen koosta. Siellä mahtuu juoksemaan.

”Sijainti on myös hyvä, toki toisesta päästä Jätkäsaarta on tänne melko pitkä matka. Länsilinkin puisto on risteyksessä, johon tulee koiria ja niiden omistajia sekä Punavuoresta että Kampista.”

”Lisäksi Länsilinkin puistossa on tarpeeksi korkeat aidat, etteivät koirat pääse hyppäämään yli, eivätkä lelut karkaa niin helposti aidan toiselle puolelle.”

Myös Koskinen on kuullut, että Jätkäsaareen on tekeillä uusi koirapuisto. Hän arvelee, että uudessa puistossa käy varmasti enemmän jätkäsaarelaisia kuin Länsilinkin puistossa, koska se tulee toiseen päähän aluetta.

”Olisi mukavaa, jos täällä järjestettäisiin enemmän koiratreffejä. Niitä on välillä ollut esimerkiksi Clarion-hotellissa. Koiraystävällisiä kahviloitakin voisi olla enemmän.”

Jätkäsaari–Ruoholahti on Koskisen mielestä hyvä asuinalue koirille ja niiden omistajille.

”Kävelylenkeille pääsee helposti, ja kanavan rantaa on kiva kävellä. Kadut ovat sopivan leveitä koirien ulkoiluttamiseen. Liikennettä ei myöskään ole liikaa, täällä on rauhallista, paitsi silloin kun laiva tulee satamaan.”

 

Mitä muut koiranomistajat sanovat Ruoholahden ja Jätkäsaaren alueesta? Lue juttu kokonaisuudessaan uusimmasta Ruoholahden Sanomista. Lehti jaettiin alueen koteihin ja yrityksiin 17.1. 2018. 

Etkö saanut lehteä kotiin? Tee jakeluyhtiölle merkintä  jakeluhäiriöstä tästä linkistä: Jakelupalaute

 

Leena Vuorenmaa

toimitus@ruoholahdensanomat.fi