Supercellin ratkaisu on poikkeuksellinen

Suunnilleen tältä näyttää Wood City -kortteli valmistuttuaan. (Havainnekuva, SRV)

 
Yhtiöt eivät yleensä halua  kiinteistöjä taakakseen. Amerikka­laisyhtiö Apple on yksi harvoista, joka on tehnyt ”supercellit”.
 

Supercellin aikomus ostaa itselleen toimitalo on poikkeuksellista toimintaa. Yhtiö on muuttamassa Itämerenkadulta Wood City -kortteliin osoitteeseen Jätkäsaarenlaituri 1.

”Jo pidempään trendinä on ollut, että yritykset pyrkivät eroon omistamistaan toimistotiloista ja siirtyvät vuokratiloihin”, kommentoi kiinteistöasiantuntija Tero Lehtonen JLL:stä.

JLL on kanvainvälinen toimitilojen asiantuntija lähes seitsemän miljardin liikevaihdolla.

Lehtonen huomauttaa, että toimitilojen vuokraaminen tuo yritykseen joustavuutta ja se keventää samalla tasetta.

”Tuotannollisissa sekä logistiikkakiinteistöissä ja aika-ajoin liiketiloissakin kohdetta saatetaan pitää muun muassa sijaintinsa vuoksi niin strategisena, että se pidetään omassa taseessa, mutta toimistojen osalta tilanne ei näin tyypillisesti ole”, Lehtonen sanoo.

 

Rakennusyhtiö SRV ja peliyhtiö Supercell solmivat lokakuun alussa ehdollisen sopimuksen Wood CIty -korttelikoknaisuuteen kuuluvan toimistorakennuksen ja pysäköintitalon kaupasta.

”Nyt Supercellin kanssa solmittava sopimus antaa toivotun loppusykäyksen hankkeen toteutumiselle”, SRV:n Suomen liiketoiminnan johtaja Juha Toimela kertoo yhtiön tiedotteessa.

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen selittää ostoaikeita sillä, että he halusivat yhtiölle pysyvän kodin Helsingistä.

”Wood City oli meille lopulta itsestäänselvä valinta: siinä yhdistyvät hienolla tavalla perinteiset suomalaiset arvot moderniin työympäristöön”, Paananen sanoo tiedotteessa.

Ruoholahden Sanomat yritti saada Ilkka Paanaselta kommenttia koskien kauppaa, mutta Supercellistä kerrottiin, että heillä ei ole aikomusta antaa haastatteluja liittyen Wood Cityyn.

”Kaikki mitä halusimme sanoa, löytyy SRV:n tiedotteesta”, Supercellin viestinnästä vastattiin.

JLL:n Tero Lehtosen mielestä myös ostettavan kohteen koko tekee kaupasta varsin poikkeuksellisen.

”Löytyy maailmalta toki poikkeuksiakin, esimerkiksi Applehan rakennutti juuri itselleen Piilaaksoon uuden pääkonttorin, jota on tituleerattu yhdeksi maailman kalleimmista rakennuksista”, Lehtonen sanoo.

 

Tämä ja moni muu uutinen luettavissa tuoreimmassa Ruoholahden Sanomissa, joka jaettiin viime viikonloppuna noin 20 000 kotiin Jätkäsaaressa, Ruoholahdessa, Lauttasaaressa, Etu-Töölössä ja osassa Punavuorta.

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi