Supercellin uudella toimistolla on sukkasääntö ja oma päiväkoti

Supercellin aulatilat on verhoiltu aaltoilevasti muotoillulla puulla. Mediapäivänä marraskuussa aulan lattiat oli vielä suojattu pahveilla. 

Peliyhtiön päämajassa työtilat muuntuvat uusiksi jopa viikonlopussa. Työntekijöillä on hissin vieressä kenkäparkki. 

Kengät pois, sillä Supercellin päämaja on lähes valmis. Peliyhtiön työtekijät muuttavat uusiin tiloihinsa tammikuussa. Äskettäin itsenäisyyspäivänä talo kylpi sinisessä juhlavalaistuksessa.

Jätkäsaarenlaiturilla työntekijöitä odottaa kengätön toimisto. Hissien vieressä kerroksissa on saapumistila, jonne kengät jätetään, ja syvemmälle työtiloihin sipsutellaan sukkasiltaan. Sukkasääntöön työntekijät ovatkin jo tottuneet vanhalla toimistolla.

Joka kerroksessa on yhtiön peleistä inspiraation  saaneita neuvotteluhuoneita. Hay Day -pelin lehmä on päässyt yhteen neukkariin.

Supercellin aulatilat on verhoiltu kauttaaltaan puulla.  Aaltoilevat puuelementit tekevät tilasta orgaanisen. 

Yhtään suoraa kulmaa aulassa ei tunnu olevan. Tällaista voisi olla vaikka valaan sisällä, valaan kylkiluiden keskellä.

Wood City -korttelin toimitilat Jätkäsaaressa ovat olleet puurakentamisen uuden ajan virstanpylväs, joka on herättänyt kiinnostusta maailmalla. Väkeä on käynytkin ihmettelemässä rakennusta melkein kaikilta mantereilta.

Toimistossa on viihtyisiä sohvaryhmiä. Kokolattiamattoja on käytetty runsaasti.

”Vieraita on ollut muun muassa Chilestä ja Japanista”, Wood Cityn rakennuttajan SRV:n Antti Aaltonen sanoo. 

Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti tutustui tiloihin lehdistöpäivänä marraskuussa, jolloin suuri osa Supercellin uuden päämajan lattioista oli vielä suojattu pahveilla.

Yleisökierrätyksiä Supercellin tiloissa ei aiota järjestää. 

”Sekä nykyinen että uusi toimistomme on tarkoitettu työntekijöillemme työskentelypaikaksi eli emme järjestä vierailuja niihin”, yhtiö viestittää.

Suuri aulanäyttö hallitsee tilaa sisäänkäynnin vieressä.

Ylimmässä kerroksessa on henkilökunnan ruokala. Ruokalassa, kuten muuallakin toimistossa, yhtiön mobiilipelien teemat tulevat esille, esimerkiksi piiloteltuna yksityiskohtiin. Ruokien tarjoilukärryt tuovat mieleen Clash of Clans -pelin.  Neuvotteluhuoneista yksi on sisustettu Hay Day -hittipelin henkeen lehmineen ja pihakaivoineen.

”Joka kerroksessa on yksi peliteemallinen neukkari”, Supercellin Janne Saarinen sanoo.

Supercellin uuden pääkonttorin yhteydessä monipuolinen leikkipuisto työntekijöiden lasten päiväkodin käyttöön. Leikkipuisto on rakennettu parkkihallin päälle.

Saarinen on toiminut uuden toimitilan projektipäällikkönä.

Saarinen kertoo, että Supercellin vanhoissa tiloissa Itämerenkadulla tilat alkoivat loppua. Vanhat tilat olivat Saarisen mukaan myös joustamattomat. 

Uusien tilojen kohdalla Saarinen käyttääkin useasti sanaa muutosjoustavuus. 

”Tiimitilat pitää saada viikonlopussa isommaksi tai pienemmäksi, se ei voi kestää kuukausia.”

Supercell oli aluksi tulossa vuokralaiseksi taloon, mutta projektin edetessä yhtiö päätti, että oli parempi omistaa toimitilat. Rakennustöiden edetessä SRV onkin toteuttanut sisätiloja uuden omistajan toiveiden mukaan.

Pelimaailmasta vaikutteita saanut tarjoilukärry.

Muun muassa lattioita on korotettu sen verran, että johdot kulkevat lattian alla. Näin elektroniikalle löytyy töpseli lähes mistä kohtaa huonetta tahansa.

Toimistolle on ripoteltu pieniä nukkumahyttejä, joiden ovessa lukee nap zone.

Supercellin toimitalon kyljessä on parkkitalo, jonka katolla on lasten leikkipuisto pallokenttineen ja merirosvolaiva-kiipeilytelineineen. 

Puisto on pelkästään Supercellin päiväkodin käytössä. Leikkipuiston laidalla on puuverhoiltuja lieriöitä, joista näkee joka suuntaan puistoon. Lieriöissä esimerkiksi vanhempi voi istahtaa läppärinsä kanssa ja seurata jälkikasvunsa touhuja sivusilmällä.

Supercellin päiväkoti on mitoitettu noin 30 lapselle. Supercellin henkilöstö on kansainvälistä, ja päiväkodin kielinä ovat englanti ja suomi.

”Jos päiväkoti ei täyty omista lapsista, toimija voi avata paikkoja yleiseen hakuun”, Saarinen kertoo.

Wood City -kortteli täydentyy seuraavaksi hotellilla, jonka vuokraa Meininger Hotels -ketju.

Rauno Hietanen
rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi