Töissä täällä: Kirjastonhoitaja ui meressä lähes joka aamu

Erikoiskirjastovirkailija Riikka Penttilällä on karaiseva harrastus.

 

Jätkäsaaren lähirjaston avulias työntekijä Riikka Penttilä on monelle lapselle ja aikuiselle tuttu. Mutta tiesitkö hänen aamuisesta harrastuksestaan?
 

Lauttasaarelainen Riikka Penttilä ui meressä usein.

”Uin lähes joka päivä melko pitkään syksyyn”, hän sanoo.

”Sitten luen paljon ja tykkään pelata lasteni kanssa lautapelejä. Käymme myös aika paljon museoissa ja muissa kulttuuritapahtumissa”, Penttilä kuvailee harras- tuksiaan.

Penttilä on ollut aikaisemmin Malmin ja Töölön kirjastoissa vetämässä lasten osastoa.

”Täällä on mukavat asiakkaat, jotka lukevat paljon, sekä tosi hyvä yhteistyö koulujen ja päiväkotien kanssa”, Penttilä kiittelee nykyistä työpaikkaansa.

Penttilän työn kannalta Jätkäsaaren kirjasto eroaa aiemmista siinä, että Penttilä kollegoineen on koko ajan asiakaspalvelussa.

”Yleensähän kirjastoissa on työhuoneet, joissa – kuten me äsken teimme – korjaillaan kirjoja ja varataan uusia kirjoja.

”Meillä ei ole mitään henkilökunnan tiloja paitsi pieni vaatehuone, joka on oi- keasti suihkuhuone”, Penttilä sanoo ja viittaa asiointitiskin takana olevaa ovea.

Ohikulkumatkalla 

Joonas Fenell matkustaa päivittäin lähes koko pääkaupunkiseudun läpi työmatkansa aikana. Matka alkaa Espoon ja Kirkkonummen rajamailta ja päättyy melkein itäisimmälle metroasemalle.

”Tulen Espoon Kivenlahdesta ja menen Myllypuroon töihin”, Fenell kertoo.

Fenell on varustautunut kohtalaisen pitkään työmatkaan muun muassa korvakuulokkeilla.

Bussista metroon vaihtaessaan Fenell ei paljoa ehdi Ruoholahden palvelui- ta käyttämään, mutta jonkin verran kuitenkin.

”Näen useasti vain tuon S-marketin, jonka ohi kuljen, ja R-kioskin, josta otan joskus kahvin mukaan, Fenell kertoo rutiineistaan.

Espoolainen Joonas Fenell vaihtaa bussista metroon Ruoholahdessa.

 

Töissä täällä & ohikulkumatkalla -sarjassa tutustutaan Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella työskenteleviin ja alueen läpi kulkijoihin.

 Tämä on juttusarjan toinen osa.

Ensimmäisessä osassa lehti jututti asentajaa, jonka työmatka oli huimat 400 kilometriä, sekä moottoripyöräilijää, joka oli ohikulkumatkalla naisten kokoontumisajoon Viroon. Edellisen osan pääset lukemaan näköislehdestä.

Ruoholahden Sanomat

toimitus@ruoholahdensanomat.fi