Tuparivieraat ottivat Jätkäsaaren uuden kappelin vastaan innostuneena

Kappalainen Hannu Varkki on tyytyväinen uusiin tiloihin. Kuva on kappelin kirkkosalista.

 

Värit, raikkaus ja toimivuus olivat kävijöiden mieleen Hyvän toivon kappelin tupaantulijaisissa.

 

 

Jätkäsaaren kappelin tupaantuliaisissa käy iloinen kuhina. Vieraat kehuvat värien käyttöä, sekä eteisaulan avaruutta.

Hyvän toivon kappeliksi nimetyn seurakuntatilan eteisessä onkin tilaa tulla ja mennä.

Eteisen erinäköiset ja -kokoiset tuolit ikkunoiden vieressä houkuttelevat istumaan. Ikkunaverhot ovat nyt illalla kiinni, mutta päiväsaikaan suurista ikkunoista on hyvä näkymä Länsisatamankadulle ja merelle.

Jätkäsaari-Ruoholahti-alueen kappalainen Hannu Varkki on tupaantuliaispäivänä tyytyväinen.

”Tosi hyvät fiilikset. Tässä on iso työ tehty, että ollaan päästy tänne. Enää tämä ei ole vain suunnitelma jostain, mitä on tulossa.”

Helmikuun alun tupaantulijaispäivänä paikalla oli noin 120 vierailijaa.

”Tosi ihastunutta palautetta on tullut. Tilojen raikkautta on kehuttu, ja toimivuutta. Tässä tilassa on toisaalta lämpöä, jota puu tuo”, Varkki sanoo ja viittaa kirkkosalin parkettilattiaan.

Värikkäästi sisustettu leikkihuone on lasten mieleen.

 

Varkki kumppaneineen on saanut muuton jäljiltä tavarat suurin piirtein paikoilleen. Siellä täällä näkyy vielä Niemen muuttolaatikoita, osa on vielä purkamatta.

Avajaispuheessaan Varkki paljastaa, että he odottelivat vielä samana aamuna rakennusvalvonnan viimeisiä lupia, että toiminta kappelissa saa alkaa.

”Nämä tilat ovat nyt teidän käytössä, ottakaa ne haltuun”, Varkki sanailee yleisölle.

Hyvän toivon kappelin avara eteinen näkyy ulos asti.

 

Hyvän toivon kappeli jakautuu kahteen selkeään osaan. Ensimmäinen on seurakuntayhtymän varsinainen osa, ja se muodostuu kirkkosalista ja parista toimistohuoneesta. Toimistoissa on pirteänvihreät sohvat.

Näiden tilojen jälkeen ovat monitoimitilat, jossa eri kerhot kokoontuvat ja joissa seurakuntalaiset voivat viettää syntymäpäiviä ja muita perhejuhlia.

Muutama lapsiperhe on löytänytkin tiloista ison leikkihuoneen, joka on fiksusti erotettu käytävästä koko seinän korkuisella ja ääntä pitävällä lasiseinällä. Lapsille lelut ovat tutun oloisia, sillä ne ovat samoja, jotka siirtyivät Ruoholahden kappelista tänne.

Jätkäsaaren kappeli avattiin helmikuun alussa. Sen ohjelmakalenterin löydät muun muassa Ruoholahden Sanomien näköislehdestä

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi