Vanhempien ripeys romahdutti Ruoholahden koulukuvien hinnat

Vanhemmat huomasivat huiman hintaeron vierekkäisten koulujen  koulukuvien hinnassa. Ripeä toiminta laski hinnat murto-osaan alkuperäisestä.

Jätkäsaaren koululla koulukuvapaketin hinta oli alle kolme euroa, kun Ruoholahden ala-asteen koululaisilta pyydettiin kuvapaketista yli 30 euroa.

Onko tukka hyvin? Minkä paidan laittaisi? Kenen kanssa kaverikuvaan? Ruoholahden ala-asteen oppilaat valmistautuivat koulukuvaukseen syyslukukauden alussa. 

Ilmoittautumisvaihteessa vanhemmille selvisi, että alueen eri koulujen kuvien hinnoissa oli valtava ero. 

”Toisen lapsen kuvat maksoivat Meilahden ylä-asteella 3,90 euroa kun Ruoholahden ala-asteella tarjotun paketin hinta oli 34,50 euroa”, kertoo äiti, jolla on lapset molemmissa kouluissa. 

Kävi ilmi, että Jätkäsaaren peruskoulussa kuvapaketin hinta oli vielä halvempi 2,75 euroa. Ruoholahden ala-asteen vanhempaintoimikunta alkoi selvittää asiaa.

Ruoholahden ala-asteen uusi rehtori Jouni-Jukka Annala etsi käsiinsä koulun ja kuvaajayritys Kuvaverkon sopimuksen. Sen oli tehnyt edellinen rehtori Laila Nieminen vuoden 2019 loppuun saakka. 

Helsingin kaupunki oli kuitenkin kilpailuttanut koulukuvaukset kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa kaudelle 2019–2020 vuonna 2017 voimaan tulleen hankintalain mukaisesti. 

Kilpailutuksen johdosta hinnat toisissa kouluissa olivat romahtaneet. Annala otti yhteyttä Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan hankintapäällikköön Kari Salovaaraan

Salovaara kertoi, että myös Ruoholahden ala-aste kuului kilpailutuksen sopimusalueeseen ja että uusi sopimusyritys oli sama Kuvaverkko. 

”Tulkintani mukaan Kuvaverkko allekirjoittaessaan uuden sopimuksen sitoutui sen sisältöön, kuten uusiin hintoihin, myös Ruoholahden ala-asteella”, Salovaara sanoo. 

Kuvaverkko oli asiasta eri mieltä.

Kuvaverkon toimitusjohtajan Petri Karjalaisen mielestä vanha sopimus koulun kanssa oli edelleen voimassa. Uudessa kaupungin kanssa tehdyssä sopimuksessa ei ollut mainintaa, että se olisi kumonnut aikaisemman sopimuksen. Karjalainen kuitenkin antoi periksi. 

”Hyvässä hengessä haluamme näitä koulukuvauksia tehdä”, hän sanoo. 

Uudet halvemmat hinnat astuivat voimaan heti. Peruspaketin hinta tippui 18,40 eurosta 2,61 euroon ja hinnat saatiin jo syksyn kuvauksiin. 

–> Lue koko juttu torstaina 3.10. koteihin ja yrityksiin jaettavasta Ruoholahden Sanomista. Lehti ilmestyy Ruoholahdessa, Jätkäsaaressa, Lauttasaaressa, Salmi­saaressa, Hernesaaressa, Punavuoressa, Eirassa sekä Lehti- ja Kuusisaaressa.

Pipsa Sinkko-Westerholm
toimitus@ruoholahdensanomat.fi