Vielä voi kurkistaa naapurin asuntoon

Apulaispormestari Anni Sinnemäki on yksi monista kaupunkisuunnittelun asiantuntijoista, joita voi tavata messuilla. Hän aikoo käydä joissakin yleisöille avautuvista kodeista ja viedä poikansa parkour-polulle.

 

Anni Sinnemäki aikoo käydä yleisölle avautuvissa kodeissa ja viedä lapsensa parkour-polulle. Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtuman päätöspäivänä sunnuntaina Hyväntoivonpuistossa esiintyy Mikael Gabriel.

 

Yleensä asuntomessuilla vieraat tutustuvat juuri rakennettuihin, tyhjiin koteihin.

Jätkäsaaren Kaupunkielämää-tapahtumassa tämä ja moni muu asia hieman on toisin.

Jätkäsaari on puolivalmis kaupunginosa, mutta tapahtumakävijät pääsevät vierailemaan koteihin, joissa on asuttu jo vuosia.

Alueella jo asuvatkin pääsevät katsomaan, kuinka seinänaapurissa tai naapurikortteleissa asukkaat ovat sisustaneet kotinsa.

Tapahtumavieraille on suunniteltu kävelyreittejä Jätkäsaareen ja vähän Ruoholahdenkin puolelle.  Niillä esitellään asuinaluetta palveluiden näkökulmasta.

Vierailukohteita on useita kymmeniä, muun muassa kierros Viirus Teatterissa, savityöpaja LahjaFactoryssa, Settlementtitalon esittelykierros, avoimet jalkapallotreenit Vihreällä ja parkouria porkkanasillan kupeessa.

Kävelyreittien lisäksi tapahtuman pääpaikalla Hyväntoivonpuistoon pystytetyssä Helsinki-teltassa on tavattavissa keskeiset kaupunkisuunnitteluun osallistuvat virkamiehet.

Teltassa on lisäksi useita eriaiheisia tietoiskuja hitas- ja asumisoikeusasuntojen hakemisesta kaupunkiturvallisuuteen ja jälkiasennushisseihin.

”Aion ainakin käydä joissakin näistä avautuvista asunnoista, koska on aika harvinaista päästä näkemään, että miten ihmiset ovat sisustaneet kotinsa, ja millaisia näkymiä näistä uusista taloista on”, sanoo Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki sanoo.

Sinnemäki on tavattavissa Kaupunkielämää-tapahtumassa lauantaina 8. syyskuuta kello 12–13.

”Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus sukeltaa kunnolla sisälle uuden kaupungionsan elämään, myös meille jotka emme asu jätkäsaaressa”, apulaispormestari kehuu.

Asukkaiden kotien lisäksi hän aikoo viedä kuusivuotiaan lapsensa Parkour Helsingin järjestämälle parkour-polulle.

päätöspäivänä sunnuntaina 9. syyskuuta tapahtumassa esiintyy Mikael Gabriel.

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtuman järjestäjä on Suomen Asuntomessut. Tämä on ensimmäinen kerta, kun se järjestää kyseiseinlaisen tapahtuman. Suomen Asuntomessujen perinteiset asuntomessut järjestettiin viime kuussa Porissa.

 

Poimintoja

la 8.9. kello 11.00 Miten Jätkäsaaren toteutus etenee? Projektinjohtaja Outi Säntti kaupungilta kertoo Helsinki-teltalla.

la 8.9. kello 12.00-13.00 Kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki tavattavissa Helsinki-teltalla.

la 8.9. kello 11.30 Parkour Helsingin parkourpolku, lähtö ”Rokkiporkkana”-kävelysillan vierestä.

la 8.9. kello 15:30 Stadin Juhlaorkesteri sekä Mikko Pohjola esiintyvät

su 9.9. kello 18 Mikael Gabriel esiintyy tapahtuman päätöspäivänä.

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi