Volkswagen on Ruoholahti–Jätkäsaaren ykkönen, Mersu hyvä kakkonen

 

 

 

Volkswagenin klassikkomalli Golf on Ruoholahti–Jätkäsaaren ylivoimaisesti yleisin auto.  Mercedes-Benz on täällä muuhun Suomeen verrattuna  selvästi suositumpi merkki.

 

Jossain täällä pyörii pari Ferraria. Teslojakin Ruoholahteen ja Jätkäsaareen on rekisteröity seitsemän kappaletta.

Ylivoimainen ykkönen postinumeroalueilla 00180 ja 00220 on kuitenkin Volkswagen-merkki. Volkkareita on rekisteröity tänne lähemmäs kuusisataa kappaletta.

Volkswageneista puolet ovat Golf-malleja. Niitä on melkein kuusi prosenttia koko alueelle rekisteröidyistä reilusta 4800 henkilöautosta.  Tiedot ilmenevät Trafin toukokuulle 2018 päivätystä tilastosta, jonka Ruoholahden Sanomat pyysi käyttöönsä.

Golfin jälkeen alueen yleisin malli on Škoda Octavia. Kolmas alueen suosikki on Ford Focus.

Automerkeistä Volkswagenin jälkeen yleisin on Mercedes-Benz.

Ruoholahteen ja Jätkäsaareen rekisteröidyt Mersut jakaantuvat kuitenkin lukuisiin eri malleihin. Eniten täällä on A 180 -mallia, mutta sitäkin vain 29 kappaletta.

Koko Suomen suosituin automerkki on Toyota, ja  selkeää kakkospaikkaa pitää Volkswagen. Ruoholahti–Jätkäsaaren toisiksi yleisin merkki eli Mercedes-Benz on koko maassa vasta viidenneksi yleisin.

Premium- tai luksusluokkaan sijoittuvia autoja rekisteröidään Suomessa suhteessa eniten Etelä-Suomeen.

Ruoholahti–Jätkäsaaressa tämä näkyy esimerkiksi siinä, että tänne on rekisteröity 29 Porschea ja 18 Lexusta.

Oheisessa  taulukossa on lueteltu kaikki automerkit, joita Ruoholahteen ja Jätkäsaareen on rekisteriöiy enemmän kuin yksi kappale. Lisäksi Ruoholahden printtiversion taulukoista näkyy alueen 20 suosituinta mallia sekä koko maan automerkkien kympin kärki. (Lehti jaettiin alueen koteihin ja yrityksiin 4. lokakuuta, ja on nyt luettavissa myös näköislehdestä)

Taulukon häntäpäästä löytyvät alueen erikoisuudet. Kahden Ferrarin lisäksi täällä on vielä kaksi liikennekelpoista Talbotia. Kyseistä merkkiä on valmistettu muun muassa Uudessakaupungissa 1970-luvun lopulta 1980-luvun puoliväliin.

 

Jaakko Nieminen ajaa Volkswagen Golfia.

 

Jaakko Niemisellä on alla jo kolmas Volkswagen

Ruoholahtelainen Jaakko Nieminen ajaa asuinalueensa yleisintä autoa.

”Minulla on ollut kaksi Volkswagenia ennen tätä autoa. Toinen niistä oli Golf. Tiesin siis mitä saan, jos tällaisen hommaan”, Nieminen perustelee valintaansa.

Kun auton hankinta tuli kolmihenkiselle Niemisen perheelle ajankohtaiseksi pari vuotta sitten, ehdokkaita uudeksi menopeliksi oli Golfin lisäksi saman hintaluokan Toyota Avensis ja Skoda Octavia.

”Päädyimme Golf Plus -malliin, Tässä yhdystyvät aika kätevästi pienen auton hallittavuus keskustassa ja hyvät tavaratilat. Tavaratilaa saa kasvatettua liikkuvilla takapenkeillä. Hain  auton koeajoon viikonlopuksi, testasin, mahtuuko kaikki tarpeellinen sisään, ja että onko auto muuten ookoo. Käyttöön jäi.”

Nieminen ei ole erityisesti pannut merkille, että Volkswagen Golf olisi alueen suosituin auto. Melkein joka 20:s alueen auto on kuitenkin samankaltainen kuin Niemisellä. Toiseksi yleisintä alueen automallia eli  Skoda Octaviaa on enää yhdellä neljästäkymmenestä.

”Jos nyt sattuu ihan samanlainen auto tulemaan vastaan ja tietää esimerkiksi, että vaimo on liikenteessä, niin tulee katsottua kuskia tarkemmin.”

Niemiset käyttävät autoa harrastuksiin, matkoihin ja kaupassa käynteihin. Kilometrejä tulee noin 10000–15000 vuodessa.

”Ruoholahdesta pääsee aika hyvin kaikkialle, varsinkin länteen. Sataman aiheuttamat ruuhkat osuvat semmoiseen aikaan, että en niihin itse juurikaan osu autolla.”

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@ruoholahdensanomat.fi