Alueen suosituimmissa ravintola-annoksissa Osuki ja Uuno

Ravintola Osuki tarjoaa sushia Välimerenkadulla ja ravintola Uuno pitsaa Atlantinkadulla.

Suosituimmat annokset -palstaa varten Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti on käynyt jo yli sata kertaa alueen eri ravintoloissa. Aikaa tähän on mennyt yli seitsemän vuotta.

Tällä kertaa vuorossa ovat Osuki- ja Uuno-ravintoloiden suosituimmat annokset.

Sushiravintola Osuki avasi ovensa Välimerenkadulle helmikuussa 2025. Omistaja on Shenglu Jin. Sen paikalla osoitteessa Välimerenkatu 8 toimi aiemmin ravintola Fafa’s. Osuki tarjoaa sushi-buffettia arkisin ja viikonloppuisin, joten suosituin annos on yksiselitteisesti buffet, josta saa poimia mieleisensä määrän sushi-suupaloja. Arkisin kello 11–16 sushibuffetin hinta on 14,50 euroa, iltaisin ja viikonloppuisin 16,90 euroa.

Pitseria uuno -on palvellut asiakkaita Atlantinkadulla lähellä Atlantinsiltaa huhtikuusta 2022. Osoite on Atlantinkatu 20. Uunon omistajat ovat Rami Karhapää ja Paavo Heinilä. Uunon pitsa-annosten nimet ammentavat muun muassa Uuno Turhapuro -elokuvista. Suosituin pitsa on Pepe hintaan 14,40 euroa.

Pepessä on tomaattikastiketta, mozzarellaa ja kotimaista pepperonia. Hyvä kakkonen on Prosciutto (17,40 euroa) ja vegaaninen Valkosieni (16,40 euroa).


Toistasataa vierailua paikallisravintoloissa

Vuosina 2017–2025 Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti on vieraillut lähes kaikissa alueen ravintoloissa ottaen lukumääräisesti eniten tilattuja annoksia.

Kesä­kuun 2025 lehdessä on kooste kartan kera näistä ravinto­loista. Näköislehteen pääset TÄSTÄ

Nyt käynnissä on toinen kierros, ja syksystä 2023 alkaen on käyty: Osuki, Uuno, Via Tribunali, Ka-Shing, Santa Clara,Persilja Poiju, Sewa, Koi Sushi, Hesburger, Friends & Brgrs, Kannas, Hiilee, Ismet, Goose Pastabar, Uusi Sauna, Be My Guest, Ginn, Urbine, Kakuttaa, Salve, Boneless, Mount Kailash, La Sirena, Dif Döner, Konstan Möljä, Open Lobby, Da spizzico, Faro, Gimis, Meri­makasiini, Morton, Pappa Peruna, The Social.

Historian havinaa etsiville myös kesäkuun 2023 lehdestä löytyy kartta, jossa on lisää suosituimpia annoksia. Vuoden 2023 lehteen pääset TÄSTÄ.

Rauno Hietanen, teksti ja kuvat