Eläinlääketieteen tohtori avasi päivystysaseman kotinsa alakertaan

Stefan Björkman vaimonsa Jenni Björkmanin kanssa eläinlääkäriasemansa edessä Selkämerenkadulla.

TÄÄLLÄ YRITTÄJÄNÄ

Pups ’n petsin yrittäjä Stefan Björkman avasi vaimonsa Jennin kanssa eläinlääkäriaseman Selkämerenkadulle elokuussa. Björkmaneille tärkeää oli toimitilan sijainti. 

”Asumme tuossa yläpuolella. Kun näimme, että nämä tilat ovat vapaana, mietimme, että ne voisivat olla hyvänkokoiset meille. Ja paikkahan on sopiva, koska pääsemme tänne milloin vain, jos sattuu jokin hätätapaus.”

”Suurin osa hoidettavistamme on koiria. Sitten on kissoja, ja jonkin verran kaneja ja jyrsijöitä.”

Ennen liikkeen avaamista Björkmanit tarjosivat kotikäyntejä – muun muassa rokotuksia – Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella. 

”Tänne on tullut paljon pentuja ja alue kasvaa koko ajan”, Björkman sanoo.

Björkman on eläinlääketieteen tohtori ja toimii eläinten lisääntymistieteen kliinisenä opettajana Helsingin yliopistossa, josta hän on väitellyt tohtoriksi vuonna 2017. 

Björkman on kotoisin Saksan Hoyerswerdasta.  Hän on opiskellut eläinlääketiedettä Saksassa ja Suomessa. Vaihto-opiskelijana Tartossa hän tutustui suomalaisiin, vieraili Suomessa ja tykästyi maahan.  Hän muutti Suomeen 2011. Vaimonsa hän tapasi vuonna 2013 Helsingissä.

Rauno Hietanen
Jätkäsaari-Ruoholahti-lehti

Juttu on julkaistu marraskuun 2020 Jätkäsaari-Ruoholahti lehdessä. Lue tästä näköislehti

Täällä yrittäjänä -sarjassa tutustutaan sekä Jätkäsaari–Ruoholahdessa pitkään toimineisiin että täällä juuri aloittaneisiin yrittäjiin.  Jos tiedät sopivan yrittäjän tälle palstalle, laita vinkki osoitteeseen toimitus@ruoholahdensanomat.fi.