Ompelijana Jätkäsaaressa jo 14 vuotta

TÄÄLLÄ YRITTÄJÄNÄ

Yrittäjä Elena Vuori avasi ompelimoyrityksensä Laivapojankatu 3:ssa vuonna 2007. Se on yksi pitkäikäisimmistä yrityksistä Jätkäsaaressa. Ompelimoyrityksen vierustontilla viimeistellään Supercellin uutta pääkonttoria.

”Olen ollut 14 vuotta tässä samassa paikassa”, Vuori sanoo.

Ompelimo hyvä mittari, jos haluaa tietää mitä kuuluu Suomen taloudelle.

”Esimerkiksi jos talous on huipulla, silloin meille tulee uusia vaatteita lyhennettäviksi ja kavennettaviksi vartalon mukaan. Jos ajat ovat hiukan vaikeammat, on paljon vaatteiden korjauksia”, ompelimoyrittäjä Elena Vuori kertoo.

Tällä hetkellä vaatteiden korjauksia ja muutostöitä onkin ollut hiukan aiempaa enemmän.

Vuori arvostaa nykysuuntausta, jossa vanhoja vaatteita kierrätetään. 

”Ihmiset ajattelevat ekologisesti. He menevät kirpputoreille surffaamaan, löytävät jonkun kestävän kehityksen tuotteen pienellä summalla ja siitä sitten muokataan täällä sopiva.”

”Eräs nuori nainen teki mummonsa silkkihameesta itselleen hameen. Hyvästä ja arvokkaasta kankaasta kannattaakin tehdä jotain. Jos kangas ei ole hyvälaatuista, sanon suoraan, että siitä ei kannata teetättää mitään, kangas ei kuitenkaan kestä.”

Pietarista kotoisin oleva Vuori on asunut Suomessa vuodesta 1995, ensin Turussa ja sitten Helsingissä vuodesta 1999. Hän oli Helsingin kaupungilla verho-ompelijana, ja teki verhoja muun muassa museoihin ja sairaaloihin. Yrittäjäkurssin jälkeen vuonna 2007 hän perusti liikkeensä Laivapojankadulle.

Juttu on julkaistu marraskuun 2020 Jätkäsaari-Ruoholahti-lehdessä. Tästä pääset näköislehteen

Rauno Hietanen
Jätkäsaari-Ruoholahti-lehti

Sarjassa tutustutaan sekä Jätkäsaari–Ruoholahdessa pitkään toimineisiin että täällä juuri aloittaneisiin yrittäjiin.  Jos tiedät sopivan yrittäjän tälle palstalle, laita vinkki osoitteeseen toimitus@ruoholahdensanomat.fi.