Ruoholahden punainen kenttä muuttuu vihreäksi ja viereinen leikkipuisto uusitaan täysin

Helsingin kaupungin julkaisema havainnekuva Ruoholahdenpuiston leikkipaikasta sekä taustalla näkyvästä pelikentästä.

Ruoholahden kenttä on ollut huonossa kunnossa jo vuosia.

Ruoholahden koulun viereinen niin kutsuttu punainen kenttä menee täysremonttiin. Suunnitelmat tulivat tänään kommentoitavaksi kaupungin sivuille. Voit tutustua niiihin tästä linkistä

Suunnitelmissa kenttä muutetaan tekonurmeksi, tarkemmin sanottuna hiekkatekonurmipohjaiseksi. Kentän vieressä oleva leikkipuisto uusitaan myös kauttaaltaan.

Ruoholahden pelikenttä on ollut huonokuntoinen jo vuosia. Jo vuonna 2014 laaditun Helsingin rakennusviraston leikkipuistojen peruskorjausjärjestyksen mukaan alueen kunto arvioitiin huonokuntoiseksi.

Lehtemme kirjoitti kentän kunnosta viime lokakuussa. Voit lukea artikkelin tästä

Kentän aidat uusitaan nykyistä korkeammilla aidoilla ja päätyverkoilla. Päätyihin tuodaan uudet, kiinteät pelimaalit. Jäädytysjärjestelmää kentän alle ei olla suunnittelemassa, mutta kenttä on mahdollista jäädyttää pakkastalvina kuten aiemminkin.

Ruoholahdenpuiston leikkipaikan sokkeloisuutta on tarkoitus vähentää, ja aitoja parannetaan nykyiset turvanormit täyttäviksi.

Leikkialueen sisäänkäynteihin tehdään selkeät sisääntuloalueet betonikiveyksellä. Puisto saa uuden merellisen teeman. Esimerkiksi kumiturva-alustassa on sinisen sävyjä.

Alueelle on suunniteltu pääosin puisia leikkivälineitä, kuten keinuja, kiipeilytelineitä ja tasapainoratoja. Alueelle on lisäksi sijoitettu muun muassa maatrampoliini. Myös koko alueen puita ja muuta kasvillisuutta uusitaan.

Rauno Hietanen
Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti

Puistosuunnitelmaluonnokseen voi tutustua 28.4 – 11.5.2021 välisenä aikana Helsingin kaupungin verkkosivulla