Vuoden Jätkäsaariteko on puistojooga

Jätkäsaari-seuran edustajat Lari Ahokas (vas.), Juha Saarinen ja Mauri Siirala luovuttivat kunniakirjan Kirsi Kankaanpäälle tiistain joogatunnin yhteydessä. (Kuva Rauno Hietanen / Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti)

 ”Olen aina ajatellut, että kun tekee hyvää, niin myös saa hyvää”, palkittu Kirsi Kankaanpää sanoo.

Puistojooga on vuoden 2021 Jätkäsaariteko.

Kaikille avoimen puistojoogan ideoijalle ja vetäjälle Kirsi Kankaanpäälle myönnettiin Vuoden Jätkäsaariteko -palkinto.

Kunniakirja kukkineen myönnettiin Kankaanpäälle tiistaina 14. syyskuuta juuri ennen jokatiistaista joogatuntia, jota hän on pitänyt Hyväntoivonpuistossa läpi vuoden talvikuukausia lukuunottamatta.

Kankaanpää oli täysin yllättynyt palkinnosta.

”Luulin, että sieltä tulee sedät joogatunnille”, hän sanoi palkintoraadille.

Kankaanpää kiitteli vuolaasti kunniakirjasta.

 ”Olen aina ajatellut, että kun tekee hyvää, niin myös saa hyvää ja tämä palkinto on kyllä tosi iso juttu, kyllä tämä antaa voimia jatkaa tätä hommaa, kiitos kovasti”, Kankaanpää iloitsi.

Kuluneena kesänä Jätkäsaari-seura ja Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti kertoivat palkitsevansa kunniakirjalla henkilön, yrityksen, järjestön tai muun yhteisön, joka on teollaan edistänyt ansiokkaasti Jätkäsaaren viihtyvyyttä.

Vuoden Jätkäsaariteoksi saatiin viisi ehdotusta, jotka olivat kaikki ansiokkaita ja täyttivät kriteerit. Raati, jossa oli edustettuna seuran ja paikallislehden lisäksi Jätkäsaari-liikkeen ylläpito, pohti useita kriteerejä ja päätyi yksimielisesti myöntämään nyt ensi kertaa jaettavan tunnustuksen puistojoogan vetäjälle Kirsi Kankaanpäälle.

Valinnan perusteina oli ilmaisen paikallisen puistoliikunnan säännöllinen järjestäminen, joka on kaikille avoin ja jonne on halukkaiden helppo tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Puistojooga on myös oiva esimerkki julkisen tilan kestävästä hyötykäytöstä kaikille alueen asukkaille.

Puistojoogasta kirjoitettiin toukokuun 2021 Jätkäsaari–Ruoholahti-lehdessä. Näköislehteen pääset tästä

Rauno Hietanen
Jätkäsaari–Ruoholahti-lehti